Κονδύλια του ΕΣΠΑ για την έρευνα και την τεχνολογία

Κονδύλια του ΕΣΠΑ για την έρευνα και την τεχνολογία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δράση του ΕΣΠΑ για «Στρατηγική Ανάπτυξη Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων» αποσκοπεί στην ενίσχυση της έρευνας (βασική έρευνα, βιομηχανική/εφαρμοσμένη έρευνα και πειραματική ανάπτυξη) και στην εν δυνάμει αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που θα προέλθουν από αυτήν, με την υλοποίηση έργων υψηλής ερευνητικής και επιστημονικής στάθμης, τα οποία αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στη χάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης των εποπτευόμενων από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων προς την κατεύθυνση που θέτει η Στρατηγική για την Εξυπνη Εξειδίκευση 2014-2020. Πρόκειται για ερευνητικά έργα με συγκεκριμένα παραδοτέα κατά προτεραιότητα στους οκτώ τομείς της Εξυπνης Εξειδίκευσης. Η δράση θα έχει διάρκεια τρία έτη.

Οι προτεινόμενες πράξεις μπορεί να αφορούν έργα μεμονωμένων ινστιτούτων ενός ερευνητικού/τεχνολογικού φορέα ή διεπιστημονικές συνεργασίες μεταξύ διαφορετικών ινστιτούτων του ιδίου ή διαφορετικών ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων.

Κάθε ινστιτούτο ή τεχνολογικός φορέας μπορεί:

• Να μετέχει μόνο σε ένα προτεινόμενο έργο ως μεμονωμένο ινστιτούτο ή ως τεχνολογικός φορέας.

• Ή να οριστεί σε μόνο μία προτεινόμενη διεπιστημονική συνεργασία ως συντονιστής κατόπιν έγκρισης των αρμόδιων οργάνων των φορέων που συνεργάζονται. Θα πρέπει να υπογράφεται σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των φορέων από τους νόμιμους εκπροσώπους τους.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 31,86 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή