ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις

30s19eurobank

Στην ανάδειξη της δημιουργικής, παραγωγικής και ανταγωνιστικής Ελλάδας στοχεύει η νέα πρωτοβουλία της Eurobank, σε συνεργασία με την Grant Thornton, μέσω της θεσμοθέτησης των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards». Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να αποτελέσει μέσο αναγνώρισης της επιχειρηματικής αριστείας και στήριξης των υγιών ανταγωνιστικών και δυναμικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Στόχος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η ενθάρρυνση των επιχειρήσεων, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις οικονομικές δυσκολίες, συνεχίζουν να προσπαθούν, να δημιουργούν, να καινοτομούν, να αναλαμβάνουν κινδύνους και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, να ανταγωνίζονται διεθνώς, να διαφοροποιούνται και να ξεχωρίζουν στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία της τράπεζας, επισήμανε ότι: «Η ελληνική οικονομία έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πολύχρονη και βαθιά ύφεση, την υψηλή ανεργία, την κοινωνική δυσπραγία και την καταστροφή του παραγωγικού και κοινωνικού πλούτου και δυναμικού. Σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και απαιτήσεων για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την οικονομική και κοινωνική κανονικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους, με την πρωτοβουλία μας αυτή των βραβείων “Growth Awards”, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τις επιχειρηματικές εκείνες αρετές που θεμελιώνουν τις προοπτικές για οικονομική και κοινωνική ευημερία. Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις που μέσα σε ένα πλαίσιο επιχειρηματικής ηθικής και λειτουργίας, επιτυγχάνουν όχι μόνο το μέγιστο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά διαθέτουν και ξεχωρίζουν για την εξωστρεφή τους παρουσία, για τον σεβασμό τους στον πελάτη με άριστο παρεχόμενο προϊόν και υπηρεσίες, με την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος και τον σεβασμό στους εργαζομένους, στη διαφάνεια, στη λογοδοσία και στη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton Βασίλης Καζάς σημείωσε ότι «η νέα κοινή μας πρωτοβουλία αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή, καθώς αναδεικνύει την ενιαία στρατηγική κατεύθυνση των δύο οργανισμών για την επιβράβευση επιχειρήσεων που κατάφεραν να συνδυάσουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μια επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία. Επιδίωξή μας η ανάδειξη εκείνης της επιχειρηματικής κουλτούρας και εκείνων των πρακτικών που όχι μόνο έχουν τη δυναμική να αποτελέσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά θα έχουν και σημαντική προστιθέμενη αξία τόσο στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον όσο και στην ελληνική κοινωνία».