Αυξήθηκαν κατά 60% οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα την τελευταία τριετία

Αυξήθηκαν κατά 60% οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα την τελευταία τριετία

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προωθητικές ενέργειες του Δήμου Αθηναίων σε συνάρτηση με τις πρωτοβουλίες φορέων και εταιρειών όπως η Aegean, που ενίσχυσαν τα τελευταία χρόνια τον αθηναϊκό τουρισμό απέδωσαν καρπούς και τη φετινή σεζόν, θέτοντας τις βάσεις για την επίτευξη νέου ρεκόρ αφίξεων ξένων επισκεπτών και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση νέων ξενοδοχειακών επενδύσεων στην πρωτεύουσα.

Στην πορεία του τουρισμού της Αθήνας αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, χθες, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διοργάνωσης του 4ου Travel Trade Athens. Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι στο διάστημα 2014-16 η συνολική αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στην Αθήνα αγγίζει σε ποσοστό το 60% με πάνω από 1,5 εκατ. περισσότερες αφίξεις επισκεπτών σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2013. Επίσης, επισήμανε ότι με την έκθεση σύγχρονης τέχνης documenta το 2017 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας Βιβλίου το 2018, καθώς επίσης τη μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής στις νέες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», η Αθήνα καθιερώνεται ως σύγχρονος πολιτιστικός προορισμός.

Το Τravel Trade Αthens που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τour Operators Ευρώπης είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις προβολής της Αθήνας και προώθησης της πρωτεύουσας ως αποκλειστικού προορισμού. Oι 95 συμμετέχοντες επαγγελματίες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς που ήρθαν στην Αθήνα πραγματοποίησαν τον αριθμό ρεκόρ των 3.000 συναντήσεων με εκπροσώπους 155 ελληνικών εταιρειών. Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοίνωσε ότι έως το 2019 θα έχουν μειωθεί τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα σε ποσοστό 20%. Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στη σταθερή και επιτυχημένη συνεργασία που έχει τα τελευταία χρόνια η Aegean με τον Δήμο Αθηναίων για την τουριστική προώθηση της πόλης αλλά και στα πολλά νέα και ποιοτικά ξενοδοχεία που άνοιξαν στην Αθήνα. Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων, ενώ ζήτησε την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης των 3-4 χλμ. μπροστά από το Ιδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Ενδεικτικό στοιχείο της βαρύτητας που έχει δώσει η Αegean στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι την τελευταία τριετία έχει προσθέσει σχεδόν 50 προορισμούς που συνδέονται αεροπορικώς με την πόλη.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος απαρίθμησε τις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος της πρωτεύουσας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ Αλέξης Γαληνός έκανε μνεία στην αύξηση κατά 20% των διεθνών συμμετοχών στο φετινό Travel Trade Athens, ενώ ο γενικός διευθυντής της Visa Europe για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία Νίκος Καμπανόπουλος αναφέρθηκε σε τουριστική έρευνα της VISA, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι τουρίστες με τις υψηλότερες ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό το 2025 θα προέρχονται κατά σειρά κατάταξης από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή