ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετοχές που ξεχώρισαν

metoches-poy-xechorisan-2155846

Αστέρας Βουλιαγμένης
Ερχονται οι υπογραφές

Στις πρώτες θέσεις των μετοχών με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα η μετοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης. Δεν είναι τυχαία αυτή η εξέλιξη, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί, εκτός απροόπτου, η συναλλαγή πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, έναντι 400 εκατ. ευρώ, στην Apollo Investment Ηold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV.

Lamda Development
Αύξηση EBITDA

Με οριακά κέρδη 1,05% ολοκλήρωσε τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου η μετοχή της Lamda Development. Η σύμβαση για την πώληση του Ελληνικού επικυρώθηκε και από τη Βουλή στις 22 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου εμφάνισε συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) προ αποτιμήσεων στο ύψος των 17,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,9%. Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων του ομίλου.

Euromedica
Ολοκλήρωση business plan

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Euromedica, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποστεί πτώση 14,29%. Η εταιρεία από τον Μάιο του 2015 υπέγραψε με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών Συμφωνία Αναστολής Πληρωμών (Standstill Agreement) και ανέθεσε, σε συνεργασία με αυτές, σε διεθνείς ελεγκτικούς οίκους την εκπόνηση πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) το οποίο ολοκληρώθηκε και βάσει αυτού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωσή της.

Ελινόιλ
Ανάπτυξη δικτύου

Ικανοποιητική εικόνα παρουσίασε η μετοχική συμπεριφορά της εμπορικής εταιρείας πετρελαιοειδών Ελινόιλ. Ο τίτλος ενισχύθηκε 15,11% και έφθασε τα 0,990 ευρώ (κλείσιμο 13/10). Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2016 η εισηγμένη πέτυχε ενοποιημένα αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στο β΄ εξάμηνο του 2016 η εταιρεία θα εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της και στον εντοπισμό και στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.