Εως τα τέλη του 2016 ο διαγωνισμός για την πώληση δύο θυγατρικών της ΕΒΖ

Εως τα τέλη του 2016 ο διαγωνισμός για την πώληση δύο θυγατρικών της ΕΒΖ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του 2016 θα πρέπει να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για την πώληση των δύο θυγατρικών ζαχαρουργείων στη Σερβία.

Η διοίκηση δεν έχει μέχρι σήμερα προσδιορίσει τον χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού, ωστόσο όπως προβλέπει το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας που εκπονήθηκε από τη πιστώτρια τράπεζα (Πειραιώς) και ενεκρίθη τον φετινό Αύγουστο από τη συνέλευση των μετόχων θα πρέπει να μεταβιβαστεί το 100% των θυγατρικών ζαχαρουργείων Crvenka και Sajkaska έναντι συνολικού τιμήματος 25 εκατ. ευρώ. Πάντως, η διοίκηση με επικεφαλής τον κ. Xρήστο Ρώσσιο προσπαθεί και φαίνεται να εφαρμόζει με ακρίβεια και συνέπεια το σχέδιο της πιστώτριας τράπεζας για τη διάσωση και ανάπτυξη της εταιρείας.

Η εκτίμηση της διοίκησης για το 2017 είναι ότι αναμένεται να σπαρθούν περισσότερα από 100.000 στρέμματα με τεύτλα, έναντι των 57.000 στρεμμάτων φέτος, λόγω και της αύξησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα 70 ευρώ/στρέμμα, έναντι των 52 ευρώ/στρέμμα που είναι σήμερα. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, ενώ φέτος θα προσληφθεί, μέσω ΑΣΕΠ, εποχικό προσωπικό 800 ατόμων, το 2017 συνεπεία της αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, της επέκτασης των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας, αλλά και της επαναλειτουργίας του εργοστασίου στις Σέρρες, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τους 1.500.

Η εισηγμένη επιχείρηση αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καμπάνια συλλογής τεύτλων και παραγωγής ελληνικής ζάχαρης, έχει επιτύχει την ομαλή διεξαγωγή της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο του Πλατέος και τη λειτουργία του εργοστασίου στην Ορεστιάδα, διαδικασία η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον Ελληνα καταναλωτή να βρει σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ελληνική ποιοτική ζάχαρη. Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι για τη φετινή χρονιά οι θυγατρικές της ΕΒΖ στη Σερβία εξασφάλισαν ήδη 170.000 στρέμματα έναντι 100.000 πέρυσι και προετοιμάζουν παραγωγή περίπου 140.000 τόνους ζάχαρη. Συνολικά με τα 57.000 στρέμματα στην Ελλάδα, η ΕΒΖ θα ξεπεράσει φέτος τις 200.000 τόνους ζάχαρη από 97.000 τόνους πέρυσι, μέγεθος που την κατατάσσει δεύτερη σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές πώλησης της ζάχαρης, τα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου για τη φετινή καμπάνια αναμένεται να περάσουν σε κερδοφορία παρά τη χαμηλή παραγωγή στην Ελλάδα. Για τα επόμενα 2 χρόνια, και στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των ποσοστώσεων στην Ε.Ε., το επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου προβλέπει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Ο όμιλος, βάσει της πιστωτικής πολιτικής που έχει θέσει, εξετάζει κάθε νέο πελάτη σε ατομική βάση για την πιστοληπτική ικανότητά του πριν του προταθούν οι όροι και οι συνθήκες πληρωμών και παραδόσεων.

Ο έλεγχος πιστοληπτικής ικανότητας που πραγματοποιεί ο όμιλος περιλαμβάνει και την εξέταση των πελατών και από τραπεζικές πηγές. Πρόσφατα η ΕΒΖ ανακοίνωσε συνεργασία με την ED& NF MAN που ασχολείται με το παγκόσμιο εμπόριο όλων των ειδών ζάχαρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή