ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον Μιχάλη Σάλλα το 15% της Παγκρήτιας Τράπεζας

evb91_trap_11707099

Τη συμμετοχή του πρώην προέδρου και ιδρυτή της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, αποκτώντας το 15% των μετοχών της ανακοίνωσε η συνεταιριστική τράπεζα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Παγκρήτια σήμερα, υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία  συμμετοχής του κ. Σάλλα στο συνεταιριστικό κεφάλαιο της τράπεζας ως στρατηγικός επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων. Η απόκτηση των μεριδίων θα γίνει νέσω αύξησης κεφαλαίου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τόσο η διοίκηση της τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της. Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017. 

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην τράπεζα ο κ. Σάλλας δήλωσε: «γνωρίζω την τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».