Η Πανγαία επενδύει σε ξενοδοχεία πόλης και φοιτητική στέγαση

Η Πανγαία επενδύει σε ξενοδοχεία πόλης και φοιτητική στέγαση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ξενοδοχεία πόλης και στις φοιτητικές κατοικίες επεκτείνεται η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, σε μια κίνηση περαιτέρω διεύρυνσης του επενδυτικού ρίσκου, μέσω νέων κατηγοριών επενδυτικών ακινήτων, που εμφανίζουν σαφώς ελκυστικότερες προοπτικές τα τελευταία χρόνια. Σε σχετική ομιλία του, στο πλαίσιο ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποίησε η Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, ανακοίνωσε τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας για την απόκτηση δύο ακινήτων στην Πάτρα. Τα εν λόγω ακίνητα θα εκμισθωθούν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν από τον ενοικιαστή ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου και δυναμικότητας 116 δωματίων (το πρώτο ακίνητο) και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων απευθυνόμενων σε φοιτητές (το δεύτερο ακίνητο).

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρυτινός, «τα ξενοδοχεία πόλης και η φοιτητική στέγαση εντάσσονται απόλυτα στον αστικό χαρακτήρα του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας μας και, μέσω της επέκτασης της επενδυτικής μας πολιτικής και στους εν λόγω κλάδους, θα ενισχυθούν η περαιτέρω διαφοροποίηση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου και η διασπορά κινδύνου».

Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό, τα ξενοδοχεία πόλης εμφανίζουν άνοδο της μέσης πληρότητάς τους τα τελευταία χρόνια, ενώ αποτελούν και πόλο έλξης ξένων επενδυτών, όπως αποδεικνύεται από την τάση αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων στις μεγάλες πόλεις. Αντίστοιχα, ο κλάδος της φοιτητικής στέγασης αποτελεί ένα εναλλακτικό επενδυτικό προϊόν με σημαντική ζήτηση παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, δεδομένης της ύπαρξης σημαντικού αριθμού φοιτητών που προέρχονται από άλλες πόλεις από αυτήν όπου σπουδάζουν, δημιουργούν σταθερή ζήτηση στέγασης.

Συνολικά την τελευταία τετραετία, η Πανγαία έχει δαπανήσει πάνω από 600 εκατ., κυρίως στην ελληνική αγορά, για την απόκτηση επενδυτικών ακινήτων. Μάλιστα, το 2017, στόχος είναι η άντληση πρόσθετων κεφαλαίων 250-300 εκατ. κατ’ ελάχιστον, προκειμένου να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή