ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ιντερνετ σε αγροτικές περιοχές

ΟΤΕ: δύο νέα δίκτυα για γρήγορο Ιντερνετ σε αγροτικές περιοχές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα δίκτυα θέτει σταδιακά σε λειτουργία ο ΟΤΕ. Πρόκειται για ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών που θα καλύπτουν ανάγκες επικοινωνίας αποκλειστικά σε αγροτικές περιοχές της χώρας στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα. Η ανάπτυξή τους χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και στόχος τους είναι η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ κέντρου και περιφέρειας στη χώρα μας. Το ύψος της χρηματοδότησης των έργων που αναπτύχθηκαν με τη μορφή ΣΔΙΤ, ξεπέρασε τα 113 εκατ. ευρώ. Ενα τρίτο έργο, ύψους περίπου 47 εκατ. ανέλαβε η Intrakat με στόχο την κάλυψη αγροτικών περιοχών της Κεντρικής Ελλάδας (Θεσσαλία και Στ. Ελλάδα).

Σε ό,τι αφορά τα δύο έργα του ΟΤΕ, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, τα δίκτυα OTE Rural North και OTE Rural South, θα καλύψουν 2.247 απομακρυσμένες περιοχές, εξυπηρετώντας περισσότερους από 320.000 κατοίκους και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ η εμπορική διάθεση γρήγορου Internet σε ορισμένες περιοχές ήδη ξεκίνησε και στόχος είναι εντός Δεκεμβρίου πάνω από 250 οικισμοί να έχουν, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη το 90% της ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Οι νέες ταχύτητες internet θα ενεργοποιούνται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνονται στο έργο, με στόχο να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των 2.247 οικισμών το πρώτο εξάμηνο του 2017.

«Οραμά μας είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο με την τεχνολογία», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχ. Τσαμάζ. «Αντικαθιστούμε», πρόσθεσε, «τα δίκτυα χαλκού με οπτικές ίνες και καλύπτουμε ολοένα και περισσότερες περιοχές με πολύ γρήγορες ταχύτητες internet. Για τις περιοχές που η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να καλύψει, τις λεγόμενες “λευκές περιοχές”, η παρέμβαση της Πολιτείας είναι καθοριστική, όπως περιγράφεται και στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή