Αύξηση κρατήσεων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Αύξηση κρατήσεων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζουν οι κρατήσεις μέσω των τουριστικών γραφείων της χώρας για ταξίδια την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εντός και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρο Τσιλίδη, οι κρατήσεις για την εορταστική περίοδο εμφανίζουν αύξηση μεταξύ 3% και 5%. Πάντως, το ενδιαφέρον των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό επανέκαμψε και κατά τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων στο εξωτερικό για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 6,2% φθάνοντας σε 1,62 δισ. ευρώ έναντι 1,52 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πωλείται ποσοστό, περίπου, 30% επί του συνόλου των οργανωμένων τουριστικών πακέτων που διατίθεται καθ’ έτος από τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές αποδράσεις στο εξωτερικό, ο κ. Τσιλίδης διαπιστώνει μεταξύ άλλων αυξημένη ζήτηση για προορισμούς όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, το Μπάνσκο, τη Βιέννη, την Πράγα, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι. Επίσης, ανάκαμψη επισημαίνει ότι εμφανίζει η ζήτηση για ταξίδια σε Αίγυπτο, Ιορδανία, Ντουμπάι και Μαρόκο, ενώ σταθερό είναι το ενδιαφέρον για μακρινούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι οι τιμές των πακέτων κατ’ άτομο για οδικές εκδρομές με 3 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από 190 ευρώ, ενώ οι τιμές των πακέτων με αεροπορική μετάβαση σε ευρωπαϊκούς προορισμούς ξεκινούν από 300 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου. Οι τιμές των πακέτων για μακρινούς προορισμούς, όπου είθισται η διαμονή να διαρκεί πάνω από 10 ημέρες, ξεκινούν από 1.000 ευρώ. O κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι η Ομοσπονδία έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε από του χρόνου κατά την εορταστική περίοδο να διατίθενται πακέτα διακοπών στις ξένες αγορές και για την Αθήνα, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και της φωταγώγησής της, πλέον, από τον Νοέμβριο, κατά το πρότυπο ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Ανάκαμψη εμφανίζει η οργανωμένη αγορά ταξιδιών και στους κλασικούς χειμερινούς προορισμούς της χώρας. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσιλίδης, επειδή το διαθέσιμο δυναμικό των κλινών κατά την εορταστική περίοδο είναι μικρότερο σε σχέση με την καλοκαιρινή σεζόν είθισται οι πληρότητες των καταλυμάτων να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή