Πτώση τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα ρευστοποιήσεων έπληξε χθες τον τραπεζικό κλάδο (-6,57%), με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και τον Γενικό Δείκτη, που υπέστη απώλειες 1,83% και διολίσθησε στις 627,91 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα και έφθασε μόλις τα 51,59 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών αφορούσε κεφάλαια 3,11 εκατ. ευρώ. Απομένουν 9 συνεδριάσεις έως τα τέλη του 2016 και οι επενδυτές δείχνουν έντονη νευρικότητα, προσπαθώντας να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη που τους προσφέρει η μεταβλητότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ιδιαίτερα στις συνεδριάσεις του τελευταίου μήνα του έτους. Η προσδοκία των επενδυτών εστιάζεται στο χρονικό σημείο που θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση της οικονομίας, γεγονός που θα φέρει πιο κοντά και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά των κρατικών ομολόγων (ΗΔΑΤ) σημειώθηκε ελαφρά υποχώρηση των αποδόσεων, σε σύγκριση με την τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας. Ειδικότερα, στο 10ετές κρατικό ομόλογο η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,15%, με την τιμή να ανέρχεται στα 77,15 λεπτά του ευρώ. Το 3ετές κρατικό ομόλογο σημείωσε τιμή στα 93,05 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να φθάνει στο 8,15%. Στο ετήσιο κρατικό ομόλογο η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,25%, με την τιμή να φθάνει τα 97,80 λεπτά του ευρώ. Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στις 684 μονάδες βάσης, έναντι 690 μονάδων βάσης που είχε κλείσει στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου. Οι αποδόσεις των 10ετών ευρωομολόγων εμφάνισαν χθες την εξής εικόνα: Ιταλία 1,83%, Γαλλία 0,77%, Ισπανία 1,39%, Πορτογαλία 3,70%, Ιρλανδία 0,84%, Κύπρος 3,44% και Γερμανία 0,31%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή