Στα δικαστήρια ΟΛΠ και Δήμος Πειραιά για 6,285 εκατ. ευρώ

Στα δικαστήρια ΟΛΠ και Δήμος Πειραιά για 6,285 εκατ. ευρώ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια διεκδικεί η ΟΛΠ Α.Ε. την επιστροφή ποσού 6,285 εκατ. ευρώ που κατάσχεσε ο Δήμος Πειραιά για τέλη καθαρισμού, φωτισμού και ηλεκτροδότησης που βεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες του. Σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο η εισηγμένη σημειώνει πως «έχει ισχυρά επιχειρήματα στην ανωτέρω διαφορά και έχει ήδη ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την ανάκτηση του ποσού». Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη ακροαματική διαδικασία σχετικά με τη νομιμότητα της κατάσχεσης, και η απόφαση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί εντός των πρώτων μηνών του 2017.

Στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «η παραπάνω κατάσχεση είχε επιβληθεί χωρίς δικαστική απόφαση και παρά τις διατάξεις του άρθρου 13 του νόμου 4337/2015, το οποίο σε συνδυασμό με τον νόμο 4404/2016 απαγορεύει την επιβολή στον ΟΛΠ επιβαρύνσεων παρόμοιων με τις παραπάνω». Αντίθετα, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, ο Δήμος Πειραιά και οι δήμοι που γειτνιάζουν με το λιμάνι του υποχρεούνται να εκδώσουν διοικητικές πράξεις, προκειμένου να διαγράψουν όλες τις παρόμοιες επιβαρύνσεις που είχαν επιβάλει παλαιότερα στον ΟΛΠ, εκτός από εκείνες που έχουν κριθεί νόμιμες με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, υποχρέωση η οποία δεν έχει τηρηθεί μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή