Ομολογιακό δάνειο 134 εκατ. συνήψε η Ιονική Ξενοδοχειακή

Ομολογιακό δάνειο 134 εκατ. συνήψε η Ιονική Ξενοδοχειακή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύναψη κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου ύψους 134 εκατ. ευρώ με αρχική κάλυψη από την Εθνική Τράπεζα και την NBG Μalta Limited προχώρησε η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. –ιδιοκτήτρια εταιρεία του Hilton Αθηνών– με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και τη χρηματοδότηση του μελλοντικού επενδυτικού της προγράμματος. Στο πλαίσιο του ως άνω δανείου η εταιρεία προέβη σε αποπληρωμή του υπολοίπου του υφιστάμενου κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου της προς εταιρείες του ομίλου Alpha Bank συνολικού ύψους 67,2 εκατ. ευρώ. Η σύναψη του δανείου εντάσσεται στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη μεταβίβαση του 97,3% των μετοχών της Ιονικής από την Αlpha Bank έναντι 76,1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η TEMEΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V.

Παράλληλα, συγκροτήθηκε σε σώμα και το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. Καθήκοντα προέδρου (εκτελεστικός μέλος) στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανέλαβε ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος και καθήκοντα αντιπροέδρου (εκτελεστικό μέλος) ο κ. Χουσνού Ακάν.

­Επίσης, ως εκτελεστικό μέλος συμμετέχει στο Δ.Σ. ο κ. Ετέμ Νατσί Μπασερντέμ, ως μη εκτελεστικό μέλος ο κ. Εμμανουήλ Γεωργακόπουλος, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ο κ. Νικόλαος Γ. Κουτσός και ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ο κ. Γεώργιος Π. Αρβανίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή