Ντεμπούτο της Cenergy στα χρηματιστήρια Αθήνας και Βρυξελλών

Ντεμπούτο της Cenergy στα χρηματιστήρια Αθήνας και Βρυξελλών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες η ταυτόχρονη διαπραγμάτευση στα χρηματιστήρια Αθηνών και Βρυξελλών της μετοχής της Cenergy Holdings S.A., της εταιρείας που προέκυψε από τη συγχώνευση των «Σωληνουργείων Κορίνθου» και των «Ελληνικών Καλωδίων». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης μετοχής της μετοχής ήταν 0,61 ευρώ και με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

Ο μετοχικός τίτλος κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως υποχώρησε σημαντικά από τα πρωινά υψηλά των 0,645 ευρώ (5,74%) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 0,623 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 2,13%, διακινώντας 237.849 τεμάχια. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Cenergy Holdings Αλέξης Αλεξίου και Απόστολος Παπαβασιλείου κήρυξαν τη χθεσινή έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, δήλωσε: «Εχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχόμαστε την εταιρεία Cenergy Holding που ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της ταυτόχρονα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στις Βρυξέλλες στο Χρηματιστήριο Euronext. H Cenergy καίτοι νέο εταιρικό σχήμα έχει ουσιαστικά μακρά παράδοση στην παραγωγική βαριά βιομηχανία της χώρας όσο και στη χρηματιστηριακή αγορά, αφού προέρχεται από τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση των εισηγμένων εταιρειών Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.

Η νέα εταιρεία, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, έχει στόχο να εκμεταλλευτεί συνέργειες, αξιοποιώντας την ήδη άριστη τοποθέτηση των προϊόντων των δύο απορροφούμενων εταιρειών στη διεθνή αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή