Αυξήθηκαν κατά 14 τα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα το 2016

Αυξήθηκαν κατά 14 τα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα το 2016

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2016 προστέθηκαν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας 14 μονάδες 5 αστέρων και 40 μονάδες 4 αστέρων. Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έρευνα για την ξενοδοχειακή αγορά που πραγματοποίησε η εταιρεία Arbitrage Real Εstate Surveyors και επικαλείται στατιστικά στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Συνολικά το 2016 λειτουργούσαν 403.792 δωμάτια στα ξενοδοχεία της χώρας, εκ των οποίων 60.981 στην κατηγορία των 5 αστέρων και 101.214 στην κατηγορία των 4 αστέρων. Σύμφωνα με την έρευνα, η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά ξενοδοχείων εντός του 2016 εστιάστηκε κυρίως στην ανακαίνιση υφιστάμενων μονάδων με σκοπό την επαναλειτουργία τους και στη μετατροπή διαφορετικής χρήσης ακινήτων σε ξενοδοχεία με σκοπό την τουριστική εκμετάλλευσή τους.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani- Ikos, στον οποίο μετέχουν η οικογένεια Ανδρεάδη, η Goldman Sachs Asset Management, η Hermes GPE και η Oaktree Capital Management, προχώρησε στην εξαγορά 3 ξενοδοχείων, δύο στην Κέρκυρα και ενός στην Κω, με σκοπό την ανακατασκευή και επαναλειτουργία τους με το ξενοδοχειακό σήμα Ikos Resorts. Επιπλέον, εντός του 2016 ολοκληρώθηκε η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης στη θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV, Αpollo Investment και του Hilton Αθηνών στην εταιρεία Ηοme Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η TEMEΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V. H εταιρεία Asteras 2020, συμφερόντων της οικογένειας Δούζογλου, εξαγόρασε το ξενοδοχείο Leto Hotel και η London and Regional Group ανακοίνωσε την εξαγορά του Amathus Beach Hotel Rhodes.

Στην Αθήνα, σε ό,τι αφορά τις μεγάλες μονάδες, λειτούργησαν το Athens Tiare στην Ομόνοια, το Athens Avenue στη λεωφόρο Συγγρού, το Electra Metropolis στην οδό Μητροπόλεως και το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την επίσημη είσοδό του στην ελληνική αγορά εγκαινίασε και ο σαουδαραβικών συμφερόντων ξενοδοχειακός όμιλος Somewhere Hotels με το Somewhere Vouliagmeni στη Βουλιαγμένη και το Somewhere in Eden στην Ανάβυσσο. Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, επισημαίνεται η συνεργασία του ομίλου Marriott International μέσω της αλυσίδας Autograph Collection Hotels με το Domes Noruz στα Χανιά, η λειτουργία του Radisson Blu Beach Resort Crete στη Μίλατο Λασιθίου, του Anemos Luxury Grand Resort στη Γεωργιούπολη, του πρώτου ξενοδοχείου υπό το ξενοδοχειακό σήμα Casa Cook της Thomas Cook στη Ρόδο (θα ανοίξει ακόμη μία μονάδα στην Κω), του Thassos Grand Resort στη Θάσο, του Mirragio Thermal Spa Resort στη Χαλκιδική, του Hydrama Grand Hotel στη Δράμα και του Oia Santo Maris Luxury Suites and Spa στη Σαντορίνη.

Σε σχέση με τις νέες επενδύσεις επισημαίνεται, επίσης, το πλάνο ανάπτυξης του Spa Resort στον Μυστρά από την Domotel, καθώς και του ομίλου Sani – Ikos στη Χαλκιδική που περιλαμβάνει τη δημιουργία της νέας μονάδας Sani Dunes (θα λειτουργήσει στα τέλη Ιουνίου), την ανακατασκευή του Sani Club και την ανακαίνιση του Ikos Oceania.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή