Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υγεία

Στα 167,4 εκατ. ο τζίρος

Περισσότερα από 1 εκατ. τεμάχια του θεραπευτηρίου «Υγεία» άλλαξαν χέρια στη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε. Η μετοχή σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη σε ποσοστό 0,55%. Η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία και το νέο οικονομικό έτος. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία του εννεαμήνου του 2016, ο όμιλος εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 167,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 1,2% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2015.

Quest Συμμετοχών

Πώληση δύο θυγατρικών

Ανοδική πορεία ακολούθησε αυτή την εβδομάδα η μετοχή της Quest Συμμετοχών, εμφανίζοντας εβδομαδιαία κέρδη 10%. Η διοίκηση της εισηγμένης λίγες μέρες πριν από την εκπνοή του 2016, προχώρησε στην πώληση δύο θυγατρικών έναντι 25,19 εκατ. ευρώ, οι οποίες είχαν δραστηριότητα στα φωτοβολταϊκά πάρκα. Η ανωτέρω μεταβίβαση θα έχει ως επίδραση (στα προ φόρων ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 του ομίλου Quest), κέρδος που εκτιμάται σε περίπου 11,5 εκατ. ευρώ.

Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες

Εξαγωγές

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της εισηγμένης Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποστεί απώλειες 14,9% και να υποχωρήσει στο επίπεδο των 0,280 ευρώ (κλείσιμο 2/1/2017). Η εισηγμένη κατατάσσεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων σχημάτων του κλάδου. Περίπου το 95% του κύκλου εργασιών της εταιρείας είναι εξαγωγές, που ξεκίνησαν το 1989. Σήμερα η εταιρεία προωθεί και έχει καθιερώσει τα προϊόντα της κυρίως στις αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας.

ΟΛΘ

Αποκρατικοποίηση

Eβδομαδιαία κέρδη 0,47% κατέγραψε η μετοχή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή εκδηλώθηκε καθώς, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, φαίνεται να εισέρχεται στην τελική ευθεία η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ όρισε την 24η Μαρτίου 2017 ως την ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκαν στον ειδικό χώρο (VDR) τα τελικά κείμενα της σύμβασης και πλέον μόνον διευκρινίσεις μπορούν να ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή