Η σταθερή τηλεφωνία αύξησε τον τζίρο της Vodafone

Η σταθερή τηλεφωνία αύξησε τον τζίρο της Vodafone

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή αύξηση εσόδων 1,2% παρουσίασε η Vodafone στο γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους. Η εταιρεία παρουσίασε έσοδα 195 εκατ. ευρώ, έναντι 192 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης 2015/16.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι θετικές επιδόσεις της αποδίδονται στις δραστηριότητές της στη σταθερή τηλεφωνία. Η εταιρεία στη διάρκεια του γ΄τριμήνου που έληξε 31/12/2016 προσέθεσε 22.000 νέους πελάτες, ενώ στη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων (Απρίλιος – Δεκέμβριος) η εταιρεία προσέθεσε 57 χιλ. νέους πελάτες σταθερής τηλεφωνίας. Στο τέλος του περασμένου Δεκέμβρη η εταιρεία είχε 608 χιλ. πελάτες σταθερής. Παράλληλα όμως η εταιρεία φαίνεται ότι προχώρησε στο ξεκαθάρισμα της πελατειακής της βάσης στην κινητή, διαγράφοντας σχεδόν μισό εκατομμύριο πελάτες κινητής. Συγκεκριμένα, διέγραψε 477 χιλ. πελάτες καρτοκινητής.

Την ίδια περίοδο η εταιρεία προσέθεσε 4 χιλ. συνδρομές συμβολαίου. Μετά τις διαγραφές, η πελατειακή βάση της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 5,37 εκατ. πελάτες, από 5,87 εκατομμύρια που ήταν στην έναρξη του τελευταίου τριμήνου και 5,73 εκατ. ευρώ που ήταν στις αρχές Απριλίου. Επίσης, το ξεκαθάρισμα αυτό διεύρυνε την αναλογία καρτοκινητών και συνδέσεων συμβολαίων υπέρ των τελευταίων. Συγκεκριμένα, πλέον το 29,7% των συνδέσεων της εταιρείας είναι συνδέσεις συμβολαίου, έναντι 27,2% τρεις μήνες πριν. Πάντως, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις για το 2016, φαίνεται ότι η αγορά τηλεπικοινωνιών σταθεροποιείται έπειτα από μία σχεδόν δεκαετία συνεχούς πτώσης. Τόσο τα αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ, όσο και της Vodafone, δείχνουν ότι η αγορά έχει σταματήσει να υποχωρεί και κινείται στα χαμηλά επίπεδα που έκλεισε το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή