ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεταρρυθμιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη το ζητούμενο στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Μεταρρυθμιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη το ζητούμενο στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Έξι σημαντικές συζητήσεις επικεντρωμένες στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα ωθήσουν την ανάπτυξη και θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση θα πραγματοποιηθούν στο 2ο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2 με 5 Μαρτίου στους Δελφούς.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντικές είναι οι δύο μεγάλες συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας αφιερωμένες στις επενδύσεις με την συμμετοχή ανώτατων στελεχών από την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου.  Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν μεταξύ άλλων: ο Υφυπουργός Oικονομίας και Aνάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, η εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Χρηματιστήριων Σωκράτης Λαζαρίδης.

Σε ξεχωριστή συζήτηση για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς η οποία συνδιοργανώνεται με το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Sandro Gozi, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας (2012-2014), Giles Merritt, Ιδρυτής και Πρόεδρος, Φίλοι της Ευρώπης (Friends of Europe), ο νομπελίστας Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο Pedro Sánchez, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ισπανίας (2014-2016) και ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου.

Για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να μπορέσει να αποτελέσει πυλώνα προόδου θα γίνει μεγάλη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Χάρης Παστίδης, Πρόεδρος, University of South Carolina, οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σ. Γκρίτζαλης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Π. Μήτκας, οι καθηγητές Ε. Ευσταθόπουλος και Γ. Πανούσης.

Σε διαφορετικές ώρες θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρησή με την συμμετοχή μεταξύ άλλων των καθηγητών Γεραπετρίτη, Φλογαϊτη, Τσακυράκη και του π. Προέδρου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και ειδικό πάνελ για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία με την συμμετοχή του Προέδρου το ΣΦΕΕ Πασχάλη Αποστολίδη, του Αντιπροέδρου της ΠΕΦ κ. Τρύφων και της πρώην Υπουργού Υγείας της Ιρλανδίας Mary Harney.

Στο φετινό συνέδριο θα παρουσιαστούν 40 σημαντικά θέματα σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες. Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr η τη σελίδα του Φόρουμ στο Facebook https://www.facebook.com/delphiforum