Σύντομα (02/03/17)

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Σιγκαπούρης με τη Scoot

Ανοίγει η απευθείας σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Σινγκαπούρης μετά την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Scoot να επιλέξει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ως τον πρώτο της ευρωπαϊκό σταθμό.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων) και θυγατρική της Singapore Airlines θα πετά με Boeing 787-8 στην Ευρώπη από τις 20 Ιουνίου, με τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις συνδέοντας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα.

Η σύνδεση θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με ενδεχόμενο περιορισμού των συχνοτήτων τους χειμερινούς μήνες.

Η είσοδος της Scoot στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Αθήνας ενισχύει τον κομβικό ρόλο της Σινγκαπούρης στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού, καθώς οι ανταποκρίσεις με τις πτήσεις της χαμηλού κόστους (μικρών αποστάσεων) Tigerair (επίσης θυγατρική της Singapore) συνδέουν τους επιβάτες από την Ευρώπη με μεγάλη επιλογή προορισμών στην Ασία και τον Ειρηνικό, δήλωσε ο επικεφαλής της Scoot Λι Λικ Χσιν.

Την υπογραφή του συμβολαίου με τη λοταρία της πολιτείας Αϊνταχο των ΗΠΑ, κατόπιν ενός ανοικτού και ιδιαίτερα ανταγωνιστικού διαγωνισμού, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, για την προμήθεια υπηρεσιών λοταριακού συστήματος, ανακοίνωσε Intralot Inc. Το συμβόλαιο είναι δεκαετές με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2017 και λήξη την 30ή Σεπτεμβρίου 2027, με δυνατότητα μέχρι δύο 5ετών επεκτάσεων. Η Intralot είναι προμηθευτής της λοταρίας του Αϊνταχο από το 2007. Η συνολική αξία του συμβολαίου της αρχικής περιόδου εκτιμάται σε 60 εκατ. δολ. για την προμήθεια ενός ασφαλούς κεντρικού συστήματος που θα παρέχει και θα διαχειρίζεται όλες τις κληρώσεις παιγνίων εντός της πολιτείας ή πολλαπλών πολιτειών, τον έλεγχο αποθεμάτων και τη διαδικασία εφοδιασμού στιγμιαίων (ξυστών) παιχνιδιών και άλλες σχετικές υπηρεσίες.

Αυξήθηκαν τα αποθέματα νερού της ΕΥΔΑΠ

Μεγάλη αύξηση έχουν σημειώσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες τα αποθέματα νερού της ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με το δελτίο αποθεμάτων που εκδίδει η εισηγμένη εταιρεία, από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2016 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου του 2017 το νερό στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ αυξήθηκε κατά 38 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της επιχείρησης, «τα φαινόμενα όπως οι χιονοπτώσεις, αλλά και οι ασθενείς και επίμονες βροχοπτώσεις, συμβάλλουν στην αύξηση των υδάτινων αποθεμάτων».

Αντιθέτως, οι βίαιες καταιγιστικές βροχές δεν επιτρέπουν την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Διεθνής διάκριση για την «Παπαστράτος»

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά η θυγατρική «Παπαστράτος» και η μητρική Philip Morris International διακρίθηκαν ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και τον κόσμο σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον.

Ο διεθνής οργανισμός Top Employer Institute απένειμε στην «Παπαστράτος» τον τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη» στην Ελλάδα, ενώ η μητρική της εταιρεία, Philip Morris International, αναγνωρίστηκε ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ευρώπη και τον κόσμο για το 2017.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική χρονιά που η «Παπαστράτος» επιβραβεύεται από τον διεθνή οργανισμό για την πάγια δέσμευσή της στη διασφάλιση εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή