Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΕ

Ρευστοποιήσεις

Eνισχύθηκε κατά 3,04% η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε με τις συναλλαγές να υπερβαίνουν τις 400.000 τεμάχια. Για τον Φεβρουάριο οι ξένοι επενδυτές ήταν πωλητές ελληνικών μετοχών, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό τους στο 61,8% της συνολικής κεφαλαιοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί επενδυτές ρευστοποίησαν ελληνικούς τίτλους αξίας 22,15 εκατ. έναντι αγοράς μετοχών αξίας 37,10 εκατ. που είχαν πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο.

Ελληνικά Πετρέλαια

ExxonMobil και Ελλάδα

Iκανοποιητικά εβδομαδιαία κέρδη 5,28% κατέγραψε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων. Σημαντικό μερίδιο αυτής της ανόδου αποτελεί η είδηση που αποκάλυψε η «Κ» ότι η ExxonMobil βρίσκεται προ των πυλών για την είσοδό της στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων. Ο μεγαλύτερος παγκοσμίως πετρελαϊκός κολοσσός, μετά την Κύπρο, στρέφει το βλέμμα του στην Ελλάδα και είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας με τα ΕΛΠΕ για συμμετοχή στις 6 περιοχές που έχουν παραχωρηθεί ήδη στον ελληνικό όμιλο.

Εβροφάρμα

Ποιότητα στο γάλα

Απώλειες 18,86% υπέστη η μετοχή της Εβροφάρμα αυτή την εβδομάδα. Η ποιότητα του γάλακτος αποτελεί την υψηλή προτεραιότητα της εταιρείας, αφού η συνολική παραγωγή επεξεργάζεται στο εργοστάσιό της, το οποίο βρίσκεται στο ακριτικό Διδυμότειχο. Εκεί παράγεται το «Authentic Greek Yogurt», από φρέσκο ελληνικό γάλα. Η εντυπωσιακή απόδοση γάλακτος του κοπαδιού προέρχεται από αγελάδες που δεν διατρέφονται με σόγια, πράγμα που διαφοροποιεί το Greek yogurt που παράγει η εισηγμένη εταιρεία.

Σελόντα

Στροφή στο λιανεμπόριο

Aγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε αυτή την εβδομάδα για τη μετοχή της Σελόντα, με τον τίτλο να ενισχύεται 14,09% και να φθάνει τα 0,170 ευρώ (κλείσιμο Πέμπτης 9 Μαρτίου). Η εταιρεία πραγματοποιεί στροφή από τη χονδρική, που αποτελούσε μέχρι τώρα τον κύριο προορισμό των προϊόντων της, στο λιανεμπόριο και στον κλάδο του Horeca (ξενοδοχεία, εστίαση, τροφοδοσία). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν το 2016 15% με 17%, αύξηση που οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των εξαγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή