Εσοδα 4,72 εκατ. από μισθώματα για την International Intercontinental

Εσοδα 4,72 εκατ. από μισθώματα για την International Intercontinental

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσθήκη νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της ενίσχυσε και τα έσοδα από μισθώματα της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων International Intercontinental ΑΕΕΑΠ. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας Χαλικιά, κατά το 2016 τα έσοδα από τη μίσθωση των ακινήτων της, διαμορφώθηκαν σε 4,72 εκατ., έναντι 4,4 εκατ. το 2015, καθώς η εταιρεία προσέθεσε νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της στο τέλος του 2015, ενώ εντός του 2016 απέκτησε και νέο ακίνητο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης, θετικά στα έσοδα επέδρασε και η αύξηση των μισθωμάτων των ακινήτων που νοικιάζονται από την Alpha Bank. Πρόκειται για το πρώην χαρτοφυλάκιο της Εμπορικής Τράπεζας που είχε αποκτήσει ο κ. Χαλικιάς πριν από τη σύσταση της ΑΕΕΑΠ.

Σε επίπεδο κερδοφορίας όμως η εικόνα δεν ήταν ανάλογη, καθώς η σημαντική αύξηση της φορολόγησης των ΑΕΕΑΠ οδήγησε στην πτώση των καθαρών κερδών της εισηγμένης, που υποχώρησαν σε 5,34 εκατ., έναντι 8,2 εκατ. το προηγούμενο έτος. Πάντως, δείγμα της ανοδικής πορείας της αγοράς επαγγελματικών ακινήτων, αλλά και της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης αποτέλεσε και η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, μετά την αναπροσαρμογή στην εύλογη αξία, καθώς ανήλθε σε 63,15 εκατ., από 54,4 εκατ. στο τέλος του 2015.

Η εταιρεία έχει εντείνει τις κινήσεις της στην αγορά το τελευταίο διάστημα, αποκτώντας σειρά ακινήτων, με τη σημαντικότερη και πιο πρόσφατη επένδυση, να αφορά την απόκτηση κτιρίου γραφείων και καταστημάτων στην περιοχή της Γλυφάδας, αντί συνολικού τιμήματος 3,41 εκατ. Το κτίριο είναι μισθωμένο στις εταιρείες Hempel Hellas και Saltwater, ενώ είναι συνολικής επιφάνειας 2.720 τ.μ. Εκτός από τις αγορές ακινήτων, η εταιρεία προχώρησε και στην απόκτηση ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου με αξία κτήσης τα 4,97 εκατ. και ημερομηνία λήξης την 9η Ιουνίου του 2017. Παράλληλα, η εταιρεία δρομολογεί την έκδοση ομολογιακού δανείου 3 εκατ. στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου. Το προτεινόμενο μέρισμα ανέρχεται σε 0,28 ευρώ ανά μετοχή, καθώς συνολικά πρόκειται να διανεμηθούν 2,94 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή