ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας προκήρυξε το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

diagonismo-psifiakis-kainotomias-prokiryxe-to-eleytherios-venizelos-2184775

Η ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στον χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού βρίσκεται στο επίκεντρο διαγωνισμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin), ο ΔΑΑ διοργανώνει τον 2ο διαγωνισμό με τίτλο: «The Digital Gate: Airport Innovation Challenge – Transforming the Airport Environment, με στόχο να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν στην Ελλάδα τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στη δημιουργία εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής στον χώρο του αεροδρομίου. Οι «προκλήσεις» είναι:

• Βελτίωση των διαδικασιών των επιβατών.
• Βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών.
• Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αεροδρομίου.
• Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος υποδομών και διαδικασιών.
• Δημιουργία ενός «έξυπνου» αεροδρομίου (smart airport).

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια με την υποβολή επιχειρηματικής ιδέας έως 05/05/2017, τον σχεδιασμός επιχειρηματικού μοντέλου και Rapid Prototype (Μάιος-Ιούλιος 2017) και ανάλυση απαιτήσεων και υποστήριξη υλοποίησης (Αύγουστος-Δεκέμβριος 2017). Οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των προτάσεών τους. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, στο http://thedigitalgate.gr.