Enter Bonus American Express από την Alpha Bank

Enter Bonus American Express από την Alpha Bank

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθολική κυριαρχία στην αγορά του πλαστικού χρήματος έχουν οι χρεωστικές κάρτες, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων. Από τα περίπου 15 εκατ. κάρτες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα 12 εκατομμύρια είναι χρεωστικές, δηλαδή κάρτες άμεσα συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους αφαιρούνται τα χρήματα με κάθε χρήση των εν λόγω «πλαστικών».

Η κρίση σε συνδυασμό με την επιβολή των περιορισμών στην διακίνηση μετρητών, αλλά και τα εμπλουτισμένα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών έχουν συνδράμει καθοριστικά στην αλλαγή νοοτροπίας και καταναλωτικών συνηθειών, καθώς 8 στις 10 συναλλαγές γίνονται πλέον με τη χρήση χρεωστικής.

Η εξοικείωση με τις χρεωστικές κάρτες διαμορφώνει ένα συνειδητό και υπεύθυνο καταναλωτή – χρήστη που ελέγχει ανά πάσα στιγμή το πορτοφόλι του, καθώς γνωρίζει ότι κάθε συναλλαγή του χρεώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό και το αντίστοιχο ποσό αφαιρείται από αυτόν άμεσα.

Παράλληλα όμως, εμπεδώνει την ιδέα ότι με το εν λόγω πλαστικό χρήμα μπορεί να απολαμβάνει πολλαπλάσια οφέλη και προσφορές, αξιοποιώντας τα προγράμματα ανταμοιβής των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία επιβραβεύουν την χρήση της κάρτας και τους πιστούς πελάτες. Αυτή η τάση καταγράφεται και σε έρευνες, όπου οι χρεωστικές κερδίζουν και ποιοτικά τις προτιμήσεις των καταναλωτών, με υψηλά επίπεδα ικανοποίησης και πρόθεσης για χρήση στο μέλλον, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Focus Bari για τη Mastercard. Από εφέτος δε, όπου το πλαστικό χρήμα «χτίζει» και το αφορολόγητο, η χρήση χρεωστικών καρτών επιβάλλεται και μπορεί να προσφέρει και πολλαπλάσια μπόνους.

Οι τράπεζες εκπαιδεύουν το κοινό στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η χρήση των χρεωστικών καρτών και προμοτάρουν τα προϊόντα τους, εμπλουτίζοντας τα προγράμματα ανταμοιβών τους, όπως το Go4More της ΕΤΕ, η Επιστροφή της Eurobank και το πρόσφατο ντεμπούτο της Πειραιώς με το Yellow.

H Alpha Bank ήταν η πρώτη που το 2006 παρουσίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική επιβράβευσης των κατόχων καρτών με το πρόγραμμα Bonus και τις κάρτες American Express, το οποίο συνεχίζει και σήμερα εξίσου δυναμικά, με τους κατόχους καρτών της να κερδίζουν επιβράβευση και δεκάδες επιλογές εξαργύρωσης σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως καύσιμα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αεροπορικά εισιτήρια, αγορές σε super market, είδη ρουχισμού κ.ά.

Στο πλαίσιο των προσφορών της Alpha Bank, οι κάρτες Enter Bonus American Express θα προσφέρουν έως και τις 20 Μαΐου διπλάσιους Bonus πόντους για κάθε συναλλαγή. Έτσι οι κάτοχοι των καρτών θα έχουν αντίστοιχη επίσπευση του χρόνου που απαιτείται για να μπορέσουν να προβούν στην εξαργύρωση των Bonus πόντων τους, συγκεντρώνοντας πιο γρήγορα πόντους τα οφέλη από την χρήση των Enter Bonus American Express.

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα γενιά καρτών Enter Bonus American Express έχει υιοθετηθεί η τεχνολογία Contactless, για ανέπαφες συναλλαγές αξίας έως 25 ευρώ. Για τις αγορές άνω των 25 ευρώ ο καταναλωτής θα κληθεί να πληκτρολογήσει μόνο το PIN του στο ειδικό τερματικό μηχάνημα (POS), για να εκτελεστεί η συναλλαγή.

Σημαντική λεπτομέρεια για τους χρήστες της Enter Bonus American Express, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι έπειτα από μία αγορά το ποσό αυτής αφαιρείται από τον τραπεζικό λογαριασμό μετά την πάροδο 15 ημερών από τη συναλλαγή, διάστημα κατά το οποίο το ποσό παραμένει δεσμευμένο, αλλά τοκίζεται κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή