Μείωση ζημιών για τη Frigoglass το 2016

Μείωση ζημιών για τη Frigoglass το 2016

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες μετά από φόρους ύψους 57,7 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος Frigoglass το 2016, έναντι επίσης ζημιών 62 εκατ. ευρώ το 2015. Επίσης, στο τελευταίο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) της περσινής χρονιάς, οι ζημίες του εισηγμένου ομίλου διαμορφώθηκαν στα 18,9 εκατ. από ζημίες 41,5 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Μικρή αύξηση στις ενοποιημένες πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου κατέγραψε ο όμιλος της Frigoglass στα 90,3 εκατ. από 89,9 το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του περσινού έτους ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης ανήλθε σε 413,2 εκατ. ευρώ από 453,9 εκατ. ευρώ το 2015. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2016 ο κ. Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, υποστήριξε τα εξής: «Η αύξηση των πωλήσεων του κλάδου επαγγελματικής ψύξης στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της ανάκαμψης στη Ρωσία και των επιδόσεων του τομέα Service, αντισταθμίστηκε από την αρνητική επίδραση της υποτίμησης του νάιρα και της πτώσης των πωλήσεων της δραστηριότητας υαλουργίας στο Ντουμπάι» και πρόσθεσε ο κ. Μαμουλής: «Εστιάζουμε στη διατήρηση της ανάπτυξης των πωλήσεων στην Ευρώπη και στην περαιτέρω επέκταση του τομέα Service το 2017, περιορίζοντας τον αντίκτυπο από το κλείσιμο του εργοστασίου της Κίνας στην Ασία. Εφαρμόζουμε επίσης πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας και άλλες πρωτοβουλίες στη Νιγηρία για να αντισταθμίσουμε τις επιπτώσεις της υποτίμησης του νάιρα.

Επειτα από μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων, καταλήξαμε σε συμφωνία με τον κύριο μέτοχό μας Boval, την επιτροπή ομολογιούχων και τις συμμετέχουσες τράπεζες στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του ομίλου τον φετινό Απρίλιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή