Καθυστερεί η κάλυψη της θέσης αντιπροέδρου και αναπλ. CEO στην ETE

Καθυστερεί η κάλυψη της θέσης αντιπροέδρου και αναπλ. CEO στην ETE

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμφίβολη θεωρείται η κάλυψη της θέσης του αντιπροέδρου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Tράπεζας έως τη γενική συνέλευση των μετόχων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, καθώς ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα κατάλληλα πρόσωπα για την πλήρωση των δύο θέσεων. Από χθες το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αριθμεί ένα μέλος λιγότερο μετά και την παραίτηση του κ. Σταύρου Κούκου, η αποχώρηση του οποίου ήταν αναμενόμενη στον βαθμό που δεν ικανοποιούσε τα κριτήρια που θέτει ο νόμος για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Η θέση του κ. Κούκου θα παραμείνει προς το παρόν κενή, προκειμένου σε αυτή να τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος που θα επιλεγεί και ο οποίος στη συνέχεια θα διαδεχθεί τον σημερινό πρόεδρο, τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο. Η αποχώρηση του κ. Θωμόπουλου, που αρχικώς είχε συμφωνηθεί ότι θα γίνει στα τέλη Ιουνίου, παραπέμπεται πλέον για τα τέλη του 2017.

Το πρόβλημα στην κάλυψη των δύο θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, μετά και τις ασυμφωνίες που υπάρχουν με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, φαίνεται ότι παραμένει η αδυναμία εξεύρεσης στελεχών. Εκτός από τη θέση του αντιπροέδρου ασάφεια υπάρχει για το κατά πόσο θα βρεθεί το κατάλληλο στέλεχος που θα πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου (10ετία σε υψηλή θέση και τρία χρόνια μέλος δ.σ.) προκειμένου να καταλάβει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, που σήμερα κατέχει ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος. Η αντικατάσταση αναμενόταν έως την ημέρα της γενικής συνέλευσης, αλλά ήδη οι τρεις υποψηφιότητες που εξετάστηκαν από τον SSM απορρίφθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί η απόρριψη από το ΤΧΣ της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Αρκάδη, με το σκεπτικό ότι δεν πληροί το κριτήριο της εκ του νόμου οριζόμενης εμπειρίας. Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται ακόμη και η παραμονή του κ. Δημόπουλου μέχρις ότου βρεθεί ο νέος κατάλληλος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή