Αισιοδοξία Χαντζηνικολάου για έξοδο από την κρίση

Αισιοδοξία Χαντζηνικολάου για έξοδο από την κρίση

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, Agenda 2020, και τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας παρουσίασαν χθες στη Θεσσαλονίκη, σε 500 εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και φορέων της Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

Στην ομιλία του ο κ. Χαντζηνικολάου εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται αυτές τις ώρες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όσο και για την πορεία τη οικονομίας, καθώς –όπως είπε– καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ 0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2017. «Η σταδιακή ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων θα επιτρέψει στις τράπεζες να μειώσουν τα αποθέματα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για περαιτέρω χρηματοδότηση της οικονομίας», σημείωσε. Ο κ. Χαντζηνικολάου εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου, ενώ αναφερόμενος στην Τράπεζα Πειραιώς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα συνεχίσει να ισχυροποιείται και να αναπτύσσεται με βάση το νέο στρατηγικό σχέδιο που έχει η διοίκηση και τον οδικό χάρτη για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέχρι το 2020.

Στην παρέμβασή του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι «ρόλος μας είναι να είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες». Σημείωσε ότι στόχος είναι η τράπεζα να λειτουργεί πελατοκεντρικά, κατανοώντας τις ανάγκες των πελατών της και προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις». Οπως είπε, «είναι επιλογή μας να αυξάνουμε κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φθάσουμε στο τέλος του 2020 τα 5 δισ. ευρώ ετησίως από τα 2 δισ. που ήταν το 2016».

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, «η οριστική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει βαθύ διαρθρωτικό μετασχηματισμό του παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τις επενδύσεις σε υποδομές, νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, τον τουρισμό, κ.ά.». Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, κάτι που προϋποθέτει συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων. «Η Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε, «έχει τις δυνατότητες, παραγωγικές και επιχειρηματικές, να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια». Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε ενδεικτικά στα πρωτοπόρα έργα στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχει χρηματοδοτήσει η τράπεζα στην περιοχή. Πρόκειται για καινοτόμες μονάδες βιοαερίου – επτά έχουν κατασκευαστεί τα δύο τελευταία χρόνια και άλλες τέσσερις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, δίνοντας νέα αναπτυξιακή προοπτική στις περιοχές όπου υλοποιούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή