Το τέλος διαμονής θα πλήξει φθηνότερες περιοχές

Το τέλος διαμονής θα πλήξει φθηνότερες περιοχές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή του φόρου διαμονής σε προορισμούς χαμηλού κόστους αλλά υψηλής ποιότητας για τους Ελληνες και ξένους τουρίστες κρούει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Κοντζιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντζιά, το οριζόντιο αυτό φορολογικό μέτρο που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018 θα χτυπήσει περισσότερο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα που προσφέρουν ελκυστικές τιμές στους πελάτες τους.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο νέος φόρος θα δημιουργήσει πρόσθετα αντικίνητρα για την υλοποίηση επενδύσεων δημιουργίας ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών κατηγοριών. Επιπλέον, μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια επενδυτικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση ξενοδοχείων σε ανώτερη κατηγορία από αυτή που λειτουργούν σήμερα. Ο κ. Κοντζιάς τονίζει ότι τέτοιου είδους μέτρα βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση από τις προσπάθειες των περιφερειών όπως αυτή που καταβάλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Πάντως, η περιφέρεια, όπως προσθέτει ο κ. Κοντζιάς, έχει κατ’ εντολήν του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη καταρτίσει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής με ορίζοντα ολοκλήρωσης των δράσεων έως τα τέλη του 2019. Τα αποτελέσματα των δράσεων ήδη είναι εμφανή σε αγορές όπως του Ισραήλ, της Ρουμανίας και της Σερβίας απ’ όπου καταγράφονται ανοδικές τάσεις στην ταξιδιωτική κίνηση προς τουριστικές περιοχές της περιφέρειας. Μεταξύ των στόχων είναι η μεγιστοποίηση της προώθησης της περιφέρειας ως προορισμός θεματικού τουρισμού. Επίσης, επιδιώκεται η σύνδεση της τοπικής παραγωγής προϊόντων με το θεματικό τουριστικό προϊόν και τα κοινά-στόχους (υγεία-ευεξία, φυσιολατρικός τουρισμός και διατροφή). Στο πλαίσιο ανάδειξης του πολιτιστικού τουρισμού πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της περιφέρειας τρεις εκδηλώσεις. Η πρώτη με τη συνεργασία της πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του μουσείου της Θήβας, η δεύτερη στο Φρούριο της Χαλκίδας και η τρίτη στον Βράχο της Αιδηψού με τη συνεργασία των πρεσβειών της Αυστρίας και της Ρουμανίας και της Ενωσης Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρουμανίας. Εξάλλου, ο κ. Μπακογιάννης υπέγραψε και την προγραμματική σύμβαση που αφορά τη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή