Νέα ναυτιλιακή στο ξηρό φορτίο από τον όμιλο Λάτση

Νέα ναυτιλιακή στο ξηρό φορτίο από τον όμιλο Λάτση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ναυτιλιακό εταιρικό σχήμα σύστησε ο όμιλος Λάτση. Η ναυτιλιακή με την οποία ο όμιλος επεκτείνει τώρα τις δραστηριότητές του μετά τα δεξαμενόπλοια και στο ξηρό φορτίο, ονομάζεται Ivy Shipping LLC και αποτελεί κοινοπραξία του Π. Κασιδόκωστα-Λάτση με δύο μεγάλους ξένους ομίλους.

Αντικείμενό της είναι οι επενδύσεις σε φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην τύπου Supramax και Panamax. Η Ivy Shipping έχει μάλιστα προχωρήσει ήδη στην αγορά τεσσάρων Supramax, 6ετίας, κατασκευασμένα σε γιαπωνέζικο ναυπηγείο. Τα εν λόγω πλοία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και η διαχείρισή τους πραγματοποιείται από τη Marla Shipmanagement Ltd συμφερόντων του Π. Κασιδόκωστα-Λάτση.

Η Ivy Shipping θα παρακολουθεί την πορεία των αγορών και οι μέτοχοί της έχουν ήδη συμφωνήσει την περαιτέρω μεγέθυνση του στόλου της έως το τέλος του 2017, εφόσον οι συνθήκες στις αγορές το επιτρέψουν, αναφέρουν πηγές της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της Ivy Shipping LLC Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης δηλώνει πως «το 2014 θέσαμε ως στόχο την αύξηση του στόλου μας στα LPG και τα δεξαμενόπλοια, που είναι ο παραδοσιακός χώρος δραστηριοποίησής μας. Τρία χρόνια μετά ο στόχος έχει επιτευχθεί με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τρέχουσες συνθήκες λάβαμε την απόφαση να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα των φορτηγών πλοίων με τη συνεργασία πολύ σημαντικών, διεθνών, στρατηγικών επενδυτών. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνεργασία αυτή και με μεγάλη αυτοπεποίθηση προσβλέπουμε στην επίτευξη των νέων στόχων που από κοινού θέσαμε».

Η διαχείριση των περισσότερων ναυτιλιακών δραστηριοτήτων του ομίλου Λάτση γίνεται από τη ναυτιλιακή Latsco και υπό την τεχνική διαχείριση της Consolidated Marine Management. Αυτές οι οντότητες ελέγχουν στόλο ο οποίος απαρτίζεται από 24 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (κυρίως VLGC) αλλά και δεξαμενόπλοια πετρελαιοειδών, ενώ διαθέτουν άλλα τρία υπό ναυπήγηση δεξαμενόπλοια που αναμένεται να παραδοθούν φέτος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή