Κέρδη 80,65 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Μυτιληναίου το πρώτο εξάμηνο 2017

Κέρδη 80,65 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Μυτιληναίου το πρώτο εξάμηνο 2017

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο των 80,654 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου Μυτιληναίου για το α΄ εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας ισχυρή αύξηση, της τάξης του 548,5%, έναντι ενοποιημένων καθαρών κερδών ύψους 12,437 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2016. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 811,419 εκατ. ευρώ από 635,750 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 27,631%. Οπως εξηγεί η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, «το α΄ εξάμηνο του 2017 αποτελεί την πρώτη περίοδο για την οποία η “Μυτιληναίος” ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφέρει τα εξής: «Το 2017 αποτελεί έτος ορόσημο, καθώς η ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, δύο σχεδόν μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αλλά και η απολύτως επιτυχημένη έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου τον Ιούνιο, καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη της αγοράς για την εταιρεία που εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή». Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο κ. Μυτιληναίος τονίζει ότι: «Στο α΄ εξάμηνο 2017, η “Μυτιληναίος” παρουσίασε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, στηριζόμενη πρώτιστα στην εξαιρετική επίδοση του τομέα της μεταλλουργίας αλλά και στις ισχυρές επιδόσεις που πέτυχαν οι τομείς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και ολοκληρωμένων έργων και υποδομών. Η οικονομική επίδοση της εταιρείας όπως αποτυπώνεται στην πρώτη δημοσίευση αποτελεσμάτων ως ενιαία εταιρική οντότητα δείχνει ότι ο όμιλος βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και την ελληνική οικονομία», καταλήγει ο πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 156,5 εκατ. έναντι 101,4 εκατ. το 2016, αύξηση 54,5% που αποδίδεται πρωτίστως στην ιστορικά υψηλή επίδοση του τομέα μεταλλουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η αυξημένη ζήτηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη δυνατότητας εισαγωγών λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης ιδιαίτερα κατά το α΄ τρίμηνο του έτους, συντέλεσε στην αύξηση της συμμετοχής των μονάδων φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα που διαμορφώθηκε σε 28% στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Συνολικά η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των μονάδων της «Μυτιληναίος» ξεπέρασε τα 2 εκατ. MWhrs στο α΄ εξάμηνο του έτους, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 9,0% της εγχώριας παραγωγής.

Το επόμενο διάστημα η «Μυτιληναίος» εστιάζει στην ισχυρή ανάπτυξη των επιχειρηματικών τομέων και στην επιτάχυνση της επίτευξης των συνεργιών της εταιρικής συγχώνευσης, που θα δημιουργήσουν περαιτέρω αξία για τους μετόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή