ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει το τοπίο στην πιστοποίηση ξένων γλωσσών

cert

Αλλάζει το τοπίο στην πιστοποίηση ξένων γλωσσών με την τεχνολογία να εισβάλλει σε όλο το φάσμα των εξετάσεων.

Τη νέα γενιά πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας LanguageCert παρουσίασε στη βρετανική πρεσβεία ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών και CEO του παγκόσμιας εμβέλειας ομίλου PeopleCert Βύρων Νικολαΐδης, έχοντας στο πλευρό του τον πρώην CEO των πιστοποιήσεων αγγλικής γλώσσας του Cambridge Dr. Michael Milanovic. 

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων LanguageCert χρησιμοποιούνται προηγμένες, καινοτόμες και ευέλικτες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τον Όμιλο PeopleCert, και θα έχουν εφαρμογή στο άμεσο μέλλον σε υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ.

Η υπερσύγχρονη τεχνικά υποδομή της PeopleCert δίνει στην LanguageCert ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, επιτρέποντας τη διοργάνωση εξετάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις των εκπαιδευτικών οργανισμών και υποψηφίων, σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα ανάλογα με τη ζήτηση, και σε συχνές ημερομηνίες εξετάσεων.

Ειδικότερα, η PeopleCert προσφέρει ορισμένες καινοτομίες που διαφοροποιούν το LanguageCert International ESOL  σε σχέση με άλλες πιστοποιήσεις:

Ξεχωριστές Γραπτές εξετάσεις (ενότητες Listening, Reading Writing) και Προφορικές εξετάσεις (ενότητα Speaking) που οδηγούν σε ξεχωριστά πιστοποιητικά. Οι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν και τις δύο εξετάσεις μαζί ή σε διαφορετικές εξεταστικές περιόδους, κατοχυρώνοντας την πιστοποίηση που πέτυχαν, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτύχει στην άλλη.

Διεξαγωγή κεντρικών εξετάσεων κάθε μήνα στην Αθήνα και 4 φορές σε άλλες πόλεις της  Ελλάδας. Επιπλέον εξετάσεις γίνονται από τα Αναγνωρισμένα Εξεταστικά Κέντρα κατόπιν αιτήματός τους (on-demand), παρέχοντας ευελιξία ως προς το τόπο και χρόνο διεξαγωγής. 

Στην Ελλάδα, τα επίπεδα αξιολόγησης  γνώσης της αγγλικής γλώσσας B1, B2, C1 and C2 αναγνωρίζονται πλήρως από το ΑΣΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 6.000 γλώσσες που υπάρχουν, ο μισός πληθυσμός ομιλεί μόνο δέκα από αυτές. Η αγγλική γλώσσα κυριολεκτικά κυριαρχεί ανάμεσα σε αυτές τις δέκα, ενώ αποτελεί την επίσημη γλώσσα σε 54 χώρες. Επί της ουσίας, είναι η πρώτη παγκοσμίως «κοινή διάλεκτος» (Lingua Franca). Εκτιμάται ότι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άτομα διδάσκονται αγγλικά παγκοσμίως και σύμφωνα με έρευνα του British Council ο αριθμός αυτός θα αγγίξει το 1.9 δισ. μέχρι το 2020.