Σημαντικές κινήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα Πλαστικά Κρήτης

Σημαντικές κινήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα Πλαστικά Κρήτης

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο από την εισηγμένη «Πλαστικά Κρήτης» η κατασκευή νέων μεγάλων αποθηκευτικών χώρων στα εργοστάσια των θυγατρικών εταιρειών στη Ρουμανία και την Κίνα. H εταιρεία, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο νέων γραμμών παραγωγής εγχρώμων και πρόσθετων Masterbatch στα εργοστάσια της Ρουμανίας και της Ρωσίας. Να διευκρινισθεί ότι το Masterbatch είναι ένα συμπυκνωμένο μείγμα χρωστικών ουσιών που επιτρέπει στη γραμμή παραγωγής να χρωματίζει οικονομικά το ακατέργαστο πολυμερές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής πλαστικών για λογαριασμό του πελάτη. Ακόμη η εισηγμένη το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ολοκλήρωσε τη μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος Αθηνών σε νέο ενοικιαζόμενο χώρο με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Ακόμη, η διοίκηση έχει προχωρήσει στην παραγγελία της νέας γραμμής παραγωγής για την ανακύκλωση πλαστικών υψηλής τεχνολογίας και αναμένεται να εγκατασταθεί το πρώτο τετράμηνο του επόμενου οικονομικού έτους 2018. Οπως διευκρινίζει η εταιρεία στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεσή της, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του μήνα τα νέα γραφεία στέγασης του κέντρου engineering του ομίλου στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Η εισηγμένη έχει προβεί σε εγκατάσταση προγράμματος κεντρικής παρακολούθησης και συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού της, το οποίο είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία και στις θυγατρικές εταιρίες αυτής. Η θετική πορεία της μητρικής και του ομίλου συνεχίστηκε το α΄ εξάμηνο του 2017 με αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από 134 σε 146 εκατ. ευρώ (+8,38%) και με μείωση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων από 19,7 σε 18,9 εκατ. ευρώ (-4,55%).

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας αυξήθηκε από 68,2 σε 72,0 εκατ. (+5,71%) και αύξηση των κερδών προ φόρων της μητρικής από 9,4 εκατ. σε 10,8 εκατ. ευρώ (+14,92%), κυρίως σαν συνέπεια της αύξησης των πωλήσεων και της μείωσης των τιμών των πρώτων υλών κατά το α΄ εξάμηνο του έτους που ενίσχυσε το μεικτό κέρδος. Παρά τις αρνητικές συγκυρίες (ύφεση στην Ελλάδα, οικονομικές εξελίξεις στην Κίνα, πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, διολίσθηση ρουβλίου) η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη ότι το τελικό αποτέλεσμα του 2017 θα είναι στα ίδια επίπεδα, αν όχι καλύτερο, σε σχέση με του 2016. Υπενθυμίζουμε ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2017 ανήλθε σε 145,745 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,38% σε σύγκριση με το 2016. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής το 2017 ανήλθε σε 72,046 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,71% σε σύγκριση με το 2016. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για τον όμιλο παρουσίασαν αύξηση κατά 10,80% και ανήλθαν σε 24,974 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για τη μητρική την παρελθούσα χρήση παρουσίασαν αύξηση κατά 21,36% και ανήλθαν σε 13,391 εκατ. Στις 30 Ιουνίου 2017 ο όμιλος των Πλαστικών Κρήτης απασχολούσε 976 εργαζομένους από 969 εργαζομένους στις 30/6/2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή