ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην αμερικανική αγορά εισέρχεται η AgrecoFarms

stin-amerikaniki-agora-eiserchetai-i-agrecofarms-2214941

Στην εξαγωγή των προϊόντων της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών προχωρά η AgrecoFarms του ομίλου Grecotel. Ηδη, προϊόντα της έχουν τοποθετηθεί στο κατάστημα Carissa’s στo Αν. Χάμπτον της Νέας Υόρκης, ενώ ακολουθούν και άλλες συνεργασίες. Ταυτόχρονα, η σειρά προϊόντων της AgrecoFarms διατίθεται πλέον και online από το e-shop, ΑgrecoFarms.gr. H παραδοσιακή φάρμα AgrecoFarms, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ομίλου να παρουσιάζει και να προσφέρει την «καλύτερη Ελλάδα» στους ανά τον κόσμο πελάτες και συνεργάτες της Grecotel, συνδέει εδώ και πολλά χρόνια τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή δημιούργησε μια πολύτιμη συλλογή από γαστρονομικά προϊόντα που αναδεικνύουν τον πλούτο και την αφθονία της κρητικής γης, καθώς και σειρά από ελληνικά προϊόντα μπάνιου και σώματος, εμπνευσμένα από τη φύση της Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι η Grecotel και ο ιδρυτής της κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ήταν οι πρωτεργάτες στη σύνδεση του ξενοδοχείου με την τοπική αγροτική παραγωγή και τη συμβολαιακή γεωργία, ενώ τα ξενοδοχεία της στο Ρέθυμνο αποτέλεσαν ήδη από το 1990 υπόδειγμα εφαρμογής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Τα αναφερόμενα προϊόντα αποτελούν σήμερα μπεστ σέλερ στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών των ελληνικών αεροδρομίων, ενώ έχουν επιλεγεί αυστηρά από τοπικούς εξειδικευμένους παραγωγούς, εμπλουτίζοντας την γκάμα ποιοτικών προϊόντων της φάρμας.

Ενδεικτικό της δυναμικής πρωτοβουλίας της Grecotel είναι το γεγονός ότι η σειρά προϊόντων της AgrecoFarms απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας 2017, στα βραβεία Packaging Innovation Awards 2017. Πρόκειται για τα βραβεία καινοτομίας και design της συσκευασίας που διοργάνωσαν πρόσφατα η Boussias Communications και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ), όπου συμμετείχαν εταιρείες ευρέως επιχειρηματικού φάσματος, όπως επιχειρήσεις που παράγουν, εισάγουν ή διακινούν προϊόντα, βιομηχανίες παραγωγής υλικών και συσκευασίας, επιχειρήσεις εκτύπωσης, δημιουργικά γραφεία και designers κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Grecotel με γνώμονα τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της Κρήτης επιβράβευσε για την ποιότητα των προϊόντων τους, τοπικούς παραγωγούς και συνεργάτες της παραδοσιακής φάρμας AgrecoFarms στο Ρέθυμνο. Σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην AgrecoFarms το περασμένο Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, ο όμιλος τίμησε τους κ. Στέλιο Καλιούρη παραγωγό βιολογικού λαδιού, Μανόλη Πατεράκη, τυροκόμο και δημιουργό του βιολογικού γιαουρτιού «Μπαχρής», Κώστα Γαλάνη οινολόγο και σύμβουλο ανάπτυξης των αμπελώνων της Φάρμας και Αλέξη Ξάρη επικεφαλής παραγωγής και «ψυχή της Agreco».