ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα, ευρωπαϊκή πύλη για τον όμιλο GEFKO

Η Ελλάδα, ευρωπαϊκή πύλη για τον όμιλο GEFKO

«Η Ελλάδα περνάει δύσκολη περίοδο, αλλά θα κάνει δυνατή επανεκκίνηση, γι’ αυτό επιλέξαμε να έρθουμε στη χώρα σας που αποτελεί στρατηγική πύλη εισόδου». Αυτό δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Πιερ Ζαν Λοράν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου GEFCO, με αφορμή τα εγκαίνια λειτουργίας της θυγατρικής στην Ελλάδα.

Ο όμιλος GEFCO, που ελέγχεται μετοχικά από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους, είναι από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους στη διαχείριση σύνθετων αλυσίδων εφοδιασμού.

«Η GEFCO επιδιώκει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και την παρουσία της στην ελληνική αγορά και αναμένεται σχεδόν να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της το 2017 που θα φθάσει τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2019 ο τζίρος αναμένεται να φθάσει τα 12 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Φαμπιέν Γκοσέ, γενικός διευθυντής της GEFCO Ελλάδας.

Με εμπειρία 68 ετών, ο όμιλος GEFCO έχει αναπτύξει ισχυρή εξειδίκευση στη διαχείριση σύνθετων αλυσίδων εφοδιασμού για τους πελάτες του. Ξεκινώντας από τον χώρο των logistics στην αυτοκινητοβιομηχανία –μία από τις πιο απαιτητικές βιομηχανίες σε ό,τι αφορά την εφοδιαστική της αλυσίδα– η GEFCO εκμεταλλεύεται την εμπειρία της και αναπτύσσει συνεχώς τεχνογνωσία για την εξυπηρέτηση πελατών από διάφορους βιομηχανικούς τομείς: αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία, ενέργεια, ηλεκτρονικά, FMCG, φαρμακοβιομηχανία και γεωργία.

Η τεχνογνωσία του ομίλου GEFCO ξεκινά από τις βασικές υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών (οδικές, σιδηροδρομικές, εναέριες, θαλάσσιες και πολυτροπικές) οι οποίες αντίστοιχα περιλαμβάνουν οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες ή εναέριες μεταφορές και φτάνει έως πολύπλοκες πολυτροπικές door-to-door λύσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν αποθήκευση, τελωνειακή και φορολογική εκπροσώπηση, καθώς και υπηρεσίες επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών.

Αυτή η σωρευτική εξειδίκευση των ανθρώπων της GEFCO επιτρέπει στον όμιλο να οργανώνει ομαλές διηπειρωτικές door-to-door ροές για τους πελάτες του. Με την υποστήριξη των τεχνικών του ομάδων, ο όμιλος GEFCO αναλύει συνεχώς τις ροές και τις υπάρχουσες λύσεις των πελατών του ώστε να βρίσκει ευκαιρίες για βελτιστοποίησή τους και με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί παράλληλα με τους πελάτες του.

Η GEFCO Ελλάδας προσφέρει όλη την γκάμα των υπηρεσιών του ομίλου. Η θυγατρική του εταιρεία ήδη αναπτύσσει διεθνείς οδικές λύσεις για πελάτες από διαφορετικούς τομείς.

Η ελληνική θυγατρική στοχεύει να αναπτύξει περαιτέρω λύσεις όπως οι μεταφορές με ελεγχόμενη θερμοκρασία για τους τομείς των τροφίμων και της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι έχουν μεγάλη παρουσία στην Ελλάδα.