Αύξηση πωλήσεων 6,28% για τη «Σαράντης» το 9μηνο

Αύξηση πωλήσεων 6,28% για τη «Σαράντης» το 9μηνο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο των 23,66 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της εισηγμένης «Σαράντης» το φετινό εννεάμηνο παρουσιάζοντας αύξηση 6,58% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που είχαν διαμορφωθεί στα 22,20 εκατ. ευρώ. Οπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη, τα θετικά αποτελέσματα στηρίχθηκαν «από την ισχυρή παρουσία των σημάτων του, την αυξημένη διείσδυση στα κανάλια διανομής, καθώς και την επιτυχημένη επικοινωνιακή και προωθητική στρατηγική».

Οι πωλήσεις του ομίλου το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 255,01 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6,28% από 239,92 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης: «Η Ελλάδα το φετινό εννεάμηνο παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 6,46% φτάνοντας τα 95,69 εκατ. σε σύγκριση με 89,88 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο». Στις αγορές του εξωτερικού οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,18% και διαμορφώθηκαν σε 159,32 εκατ. ευρώ από 150,04 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016. Να αναφέρουμε ότι στις αρχές του μήνα η εταιρεία κατέβαλε ποσό 1,971 εκατ. ευρώ μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού και απέκτησε οικόπεδο στον Αυλώνα Αττικής –που ανήκε στην επίσης εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ– για να υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της διετίας 2018-2019, συνολικής αξίας 20-22 εκατ. ευρώ. Στο οικόπεδο που εξαγοράσθηκε, θα κατασκευασθούν αποθήκες αξίας 9-10 εκατ. ευρώ για να τοποθετηθούν πρώτες ύλες και προϊόντα του ομίλου, προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος στη βιομηχανική εγκατάσταση των Οινοφύτων. Ο σχεδιασμός της διοίκησης είναι να υλοποιηθούν στο εργοστάσιο των Οινοφύτων επενδύσεις αξίας 10-12 εκατ. ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν υποδομές και να αυξηθεί η παραγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σύνολο της παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών του ομίλου Σαράντη.

Οι νέες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν και 50 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην πορτογαλική αγορά με την είσοδο των προϊόντων της στη μεγαλύτερη πορτογαλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Sonai.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή