Υποψήφιος για νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

Υποψήφιος για νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ευάγγελο Μυτιληναίο αποφάσισε να προτείνει ως νέο πρόεδρο του ΣΕΒ η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου κατά την προχθεσινή της συνεδρίαση.

Η πρόταση, που θα υποβληθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ τον Μάιο του 2018, σηματοδοτεί τη δυναμική επανεμφάνιση της βαριάς βιομηχανίας στη διοίκηση του ιστορικού επιχειρηματικού Συνδέσμου στο πλαίσιο και της ανάδειξης του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η βιομηχανία στην αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο ρόλος της βιομηχανίας και το κατά πόσον αυτός αναδεικνύεται από τον ΣΕΒ ήταν από τα θέματα που ταλάνισαν και δίχασαν πολλές φορές το εσωτερικό του Συνδέσμου τους τελευταίους μήνες και είναι ενδεικτική αυτού του κλίματος η σύσταση τον περασμένο Απρίλιο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη. Γύρω από τη νέα αυτή εταιρεία συσπειρώθηκαν μερικές από τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς βιομηχανίες της χώρας, αλλά και παραδοσιακά ονόματα της μεταποίησης.

Ο όμιλος Βιοχάλκο συμμετέχει με δύο βιομηχανίες του, την ΕΛΒΑΛ και τη ΧΑΛΚΟΡ. Ιδρυτικά μέλη είναι επίσης η ΑΓΕΤ Ηρακλής, οι Ελληνικοί Λευκόλιθοι, η ΕΛΜΙΝ Βωξίτες, η Κλωστοϋφαντουργία Επίλεκτος, η χαρτοποιία ΠΑΚΟ – Αναστάσιος Κολιόπουλος, καθώς και 4 περιφερειακοί βιομηχανικοί σύνδεσμοι: ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Ο κ. Μυτιληναίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα των μετάλλων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, στον τομέα της ενέργειας, τόσο στην ηλεκτροπαραγωγή και στην λιανική αγορά όσο και στο φυσικό αέριο και στον τομέα των κατασκευών με διεθνή δραστηριότητα.

Στον ΣΕΒ συμμετέχει ενεργά από το 2014, όταν και εξελέγη αντιπρόεδρος. Στη θητεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου και του Γενικού Συμβουλίου που ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2018, ο κ. Μυτιληναίος είχε εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΕΒ, ενώ επίσης μετέχει στην Επιτροπή Βιομηχανίας, της οποίας πρόεδρος είναι κ. Μιχάλης Στασινόπουλος.

Η επιλογή του κ. Μυτιληναίου ως μοναδικής υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΕΒ, μετά την απόφαση του νυν προέδρου Θεόδωρου Φέσσα να μην διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του, ήταν αποτέλεσμα έντονων διεργασιών και διαβουλεύσεων στο εσωτερικό του Συνδέσμου τους τελευταίους μήνες, στις οποίες καθοριστικό ρόλο έπαιξε το άτυπο συμβούλιο των «γερόντων» που έδωσε και τη συγκατάθεσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή