ΣΕΚΑΠ: Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου

ΣΕΚΑΠ: Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 17 Ιανουαρίου αναβάλλεται η οριστική απόφαση εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ όπως αποφάσισε το διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής επέβαλε στη καπνοβιομηχανία πρόστιμο ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008. Η εταιρεία έχει κινήσει τις διαδικασίες για αναίρεση του προστίμου, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθεί σε αναγκαστική πτώχευση. Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο ΣτΕ.

 Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος της ΣΕΚΑΠ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, διευκρίνισε: «Σήμερα συζητήσαμε με την Πρωτοδίκη, κυρία (Ελένη) Πιστόλα, τους λόγους για τους οποίους ζητάμε την αναστολή των αποφάσεων για τη ΣΕΚΑΠ. 'Εκανε λοιπόν δεκτό το αίτημά μας και ανέστειλε προσωρινά όλες τις αναγκαστικές πράξεις (σε βάρος της ΣΕΚΑΠ) έως τις 17 Ιανουαρίου».

Χθες το θέμα σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος τόνισε πως «ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία» προσθέτοντας ότι «στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πάρουμε οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά της η ΝΔ, δια στόματος της εκπροσώπου Μαρίας Σπυράκη, πρότεινε να έρθει η εταιρεία σε επαφή με τις αρχές ώστε να καταστεί δυνατή η τμηματική, με δόσεις δηλαδή, καταβολή του προστίμου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή