Σε Γερμανό επενδυτή το 9,6% της MIG που κατείχε η Dubai Group

Σε Γερμανό επενδυτή το 9,6% της MIG που κατείχε η Dubai Group

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στη μετοχική βάση του ομίλου Marfin Investment Group (MIG) καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, το 9,66% των μετοχών της εταιρείας που βρίσκονταν στον έλεγχο του Dubai Group πουλήθηκε σε Γερμανό επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτής εκπροσωπεί εταιρεία συμμετοχών, ωστόσο επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από τη MIG, το 9,6597% αποκτήθηκε από τον Γερμανό επενδυτή Γιόχεν Μίλερ. Πωλητής των μετοχών ήταν το Dubai Group Ltd και το Dubai Financial Group, που μηδένισαν τη συμμετοχή τους στη MIG. Υπενθυμίζεται πως η MIG είχε πραγματοποιήσει το καλοκαίρι του 2007 αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,19 δισ. ευρώ στην οποία μετείχε και το Dubai Group, καθώς και άλλες συνδεόμενες επενδυτικές εταιρείες.

Την περίοδο 2007-2009, η MIG προχώρησε σε πολλές κινήσεις με την απόκτηση του 34,1% της Vivartia, του 64% του Hilton Κύπρου, του 51,6% της Attica Group και της Olympic Air.

Το εννεάμηνο οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου MIG ανήλθαν σε 841,9 εκατ. ευρώ έναντι 848,4εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2016. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA ανήλθαν σε 103,8 εκατ. ευρώ έναντι 113,7 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία η σημαντική αύξηση της τιμής των καυσίμων, κατά περίπου 50%, αποτελεί την κύρια αιτία της απόκλισης μεταξύ των αποτελεσμάτων του 2017 και του 2016. Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2016 οι ενοποιημένες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,65 δισ. ευρώ. Κύριοι πιστωτές της MIG είναι η Τράπεζα Πειραιώς με περίπου 550 εκατ. ευρώ που αποτελεί και τον βασικό της μέτοχο με ποσοστό 31,19% και το αμερικανικό fund Fortress με άλλα 150 εκατ. ευρώ που έχει εξαγοράσει ομολογιακό δάνειο από τη Eurobank στο τέλος του 2016. Τον περασμένο Ιούλιο, η συνέλευση της MIG ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου ύψους 460 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4 ετών, για την αναδιάρθρωση των υποχεώσεών της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή