Το «έξυπνο» ξενοδοχείο από την Κωτσόβολος στη HORECA 2018

Το «έξυπνο» ξενοδοχείο από την Κωτσόβολος στη HORECA 2018

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνθέτει το προφίλ κάθε σύχρονου ξενοδοχείου θα παρουσιάσει στην έκθεση HORECA 2018 η αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος, φέρνοντας λύσεις με τεχνολογίες αιχμής για το σύνολο των επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού κλάδου.

Στο περίπτερο της που θα βρίσκεται στο Hall2, Stand B12, η Κωτσόβολος θα σας δώσει μία γεύση από τις υπηρεσίες που θα παρέχει το ξενοδοχείο του μέλλοντος στους πελάτες του, όπως η δυνατότητα να ελέγχουν κάθε λειτουργία του δωματίου τους από το κινητό τους. Συγκεκριμένα, με τη χρήση μίας ειδικής εφαρμογτής για smartphone, οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου ή ενός καταλύματος θα μπορούν να ανοίγουν αυτόματα την πόρτα του δωματίου τους, να ελέγχουν τη θέρμανση, την ένταση και το χρώμα του φωτισμού, ακόμη και να ανοίγουν την τηλεόραση μέσω του κινητού τους.

Στη συνέχεια, η οικολογική σειρά minibar ECOSMART της Indel B, την οποία χαρακτηρίζει η χαμηλή στάθμη θορύβου των συσκευών της, καθώς και η χαμηλή κατανάλωση τους σε ενέργεια (μείωση 77% στη σειρά ECOSMART G), θα βελτιώσει τον ήσυχο ύπνο των επισκεπτών, μειώνοντας παράλληλα τους λογαριασμούς ρέυματος των ξενοδοχειακών μονάδων.

Το «έξυπνο» ξενοδοχείο από την Κωτσόβολος στη HORECA 2018-1

Όσον αφορά τις τηλεοράσεις των καταλυμάτων, η Κωτσόβολος θα παρουσιάσει στην έκθεση την ολοκληρωμένη λύση Lynk Reach 4.0 της Samsung, η οποία θα διευρύνει τις λειτουργίες και το περιεχόμενο των ξενοδοχειακών τηλεοράσεων, δίνοντας του τη δυνατότητα να ενημερώνουν τους πελάτες στη γλώσσα τους για τον καιρό, το μενού και τις τιμές του εστιατορίου, καθώς και για τα διάφορα αξιοθέατα ή σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής.

Οι τηλεοράσεις δεν θα είναι ωστόσο οι μοναδικές οθόνες ενός ξενοδοχειακού καταλύματος, καθώς πλέον με τη χρήση των οθόνων LFDs (Large Format Displays) θα επιτρέπεται η δημιουργία «παραθύρων» υψηλής αισθητικής και ενημέρωσης σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου, που ο φωτισμός είναι ελλιπής. Ειδικά, μέσω των νέων αυτών οθόνων, οι τοίχοι μετατρέπονται σε ψηφιακούς καμβάδες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» διάσημους πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, εικόνες, βίντεο και πλήθος πληροφοριών.

Το «έξυπνο» ξενοδοχείο από την Κωτσόβολος στη HORECA 2018-2

Οι καινοτομίες της Κωτσόβολος για ένα «έξυπνο» ξενοδοχείο έχουν να προσφέρουν και στους ιδιοκτήτες AirBnB, οι οποίοι μέσω μίας ειδικής εφαρμογής στο smartphone τους θα μπορούν να κλείνουν τα κλιματιστικά ή τις τηλεοράσεις των καταλυμάτων τους, απ' όπου κι αν βρίσκονται, προλαβαίνοντας έτσι τυχόν «φουσκωμένους» λογαριασμούς λόγω της αμέλειας των φιλοξενούμενων.

Το «έξυπνο» ξενοδοχείο από την Κωτσόβολος στη HORECA 2018-3

Επίσης, με τα προηγμένα τηλεπικοινωνιακά συστήματα της Avaya, οι ξενοδόχοι θα μπορούν πλέον να προσφέρουν προσωποποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες τους, οι οποίες θα βασίζονται στις συνήθειες και τις επιλογές των τελευταίων.

Τέλος, ο τομέας της ασφάλειας δεν θα παραμείνει «ακάλυπτος» από το περίπτερο της Κωτσόβολος, καθώς οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να εξετάσουν τις λειτουργίες της πλατφόρμας Knox της Samsung, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος επαγγελματικής χρήσης στα εταιρικά smartphones. Στο πλαίσιο αυτού του περιβάλλοντος τα εταιρικά δεδομένα παραμένουν ασφαλή και λειτουργούν μόνο οι εφαρμογές που απαιτούνται για την εργασία, προκειμένου να διατηρείται η παραγωγικότητα σε υψηλά επίπεδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο b2b.kotsovolos.gr 

Το «έξυπνο» ξενοδοχείο από την Κωτσόβολος στη HORECA 2018-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή