Στα χέρια των ιδρυτών της το 100% της skroutz

Στα χέρια των ιδρυτών της το 100% της skroutz

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 50% των μετοχών της Skroutz από την Dionic. Αγοραστές είναι οι τρεις ιδρυτές της εταιρείας, οι οποίοι διέθεσαν το ποσό των 10.001.000 ευρώ για την απόκτηση της συμμετοχής που είχε στην κατοχή της η Dionic.

Το ποσό είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που είχε καταθέσει η εταιρεία Viva και λόγω του δικαιώματος πρώτης άρνησης, η συμμετοχή περιήλθε στους ιδρυτές της Skroutz. Οι τελευταίοι για την απόκτησή του, ήρθαν σε συμφωνία δανεισμού από την επενδυτική εταιρεία Southbridge, και η οποία χορήγησε τα επιπλέον κεφάλαια για την εξαγορά. Ετσι σήμερα η εταιρεία Σκρουτζ Α.Ε. ελέγχεται κατά 100% από τους ιδρυτές της.

Κερδισμένη

Η Dionic βγαίνει ιδιαίτερα κερδισμένη από τη συναλλαγή αυτή, καθώς το 2006 είχε διαθέσει 300.000 ευρώ για την απόκτηση των μετοχών της Skroutz. H εταιρεία παράλληλα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών της, ανακοίνωσε και τη διάθεση του 37,5% της εταιρείας Ενάλεν Α.Ε. αντί 0,5 εκατ. ευρώ.

Η Dionic αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες διαθέσεις περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή