Με 8,15% η Brevan Howard εισήλθε στην «Πετρόπουλος»

Με 8,15% η Brevan Howard εισήλθε στην «Πετρόπουλος»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη ιδιωτική τοποθέτηση (placement) σε εισηγμένη μεσαίας κεφαλαιοποίησης το 2018 έγινε στην εταιρεία «Πέτρος Πετρόπουλος», με την είσοδο του βρετανικού fund Brevan Howard το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Το fund απέκτησε το 8,15% της ελληνικής επιχείρησης με πωλητή τον βασικό μέτοχο Ιωάννη Πετρόπουλο.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην «Κ», ο κ. Κων/νος Πετρόπουλος, ένας εκ των δύο βασικών μετόχων της εισηγμένης, τόνισε ότι «πρόκειται για έναν επενδυτή με μακροχρόνιο ορίζοντα. Είχαν ενθουσιαστεί με την οικονομική εικόνα της εταιρείας καθώς μας εξέταζαν για περισσότερους από δύο μήνες και μας ζήτησαν μάλιστα να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να φθάσει έως και το 16%. Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε μελλοντικά». Οπως τονίζει ο κ. Πετρόπουλος, «θέλουν να μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε με την υποστήριξη κεφαλαίων. Θα πρέπει να τονίσω ότι πάνω από το 50% των πωλήσεών μας προέρχεται από νέες δουλειές που αναλαμβάνουμε και ουσιαστικά ήταν το συγκριτικό πλεονέκτημα να ξεπεράσουμε τη κρίση». Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επένδυση της Brevan Howard σε εταιρεία με ποσοστό πάνω από 5% και είναι αξιόλογο δείγμα εμπιστοσύνης στο όραμα των βασικών μετόχων για να δημιουργήσουν μια εταιρεία η οποία να είναι δυνατή και ακμαία και για τα επόμενα 100 χρόνια.

Η Brevan Howard είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα macro hedge funds στον κόσμο με υπό διαχείριση κεφάλαια 40 δισ. δολ. Τα τελευταία χρόνια όμως είχε πολύ άσχημες αποδόσεις με αποτέλεσμα να πέσουν τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα 18 δισ. δολ. Εδώ όμως έρχεται η αλλαγή στρατηγικής της εταιρείας φτιάχνοντας καινούργια funds. Η εταιρεία έτσι έφτιαξε ένα fund με 250 εκατ. δολάρια αποκλειστικά για ελληνικές μετοχές υπό την καθοδήγηση του βασικού και ιδρυτικού μετόχου της Brevan Howard, Τρύφωνα Νάτση.

Στο εννεάμηνο του 2017, η «Π. Πετρόπουλος» είχε σημειώσει κύκλο εργασιών ύψους 54,2 εκατ. ευρώ (έναντι 71,7 εκατ. το επτάμηνο του 2016) και καθαρά κέρδη 1,02 εκατ. (έναντι 1,792 εκατ.)

Το 2011 η εισηγμένη εξαγόρασε τον κλάδο λιπαντικών της Shell στην Ελλάδα. Το 2012 ανέλαβε τον ρόλο του επίσημου εισαγωγέα των αυτοκινήτων Jaguar και Land Rover στην Ελλάδα. To 2017 απέκτησε την αντιπροσωπεία των βρετανικών ελαστικών AVON Tires για την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή