Επενδύσεις 14 εκατ. το 2018 σχεδιάζει ο όμιλος Fourlis

Επενδύσεις 14 εκατ. το 2018 σχεδιάζει ο όμιλος Fourlis

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή κεφαλαίου 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017 θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση του ομίλου Fourlis. Επίσης, όπως δήλωσε χθες στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο διευθύνων σύμβουλος του εισηγμένου ομίλου Απόστολος Πεταλάς, η διοίκηση προχωρεί στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου για φέτος, που θα φθάσει τα 14 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας επιλεκτικές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται στον κλάδο της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών να προσθέσει στο δίκτυο επτά νέα καταστήματα Intersport και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-commerce) στην Κύπρο. Ακόμη, στα δεκατέσσερα καταστήματα The Athlete’s Foot πρόκειται να προστεθούν άλλα δύο. Στο τέλος του 2018, ο κλάδος των αθλητικών ειδών αναμένεται να διαθέτει δίκτυο 121 καταστημάτων. Επίσης ο όμιλος θα εξετάσει νέες επιλεκτικές επενδύσεις σε κέντρα παραγγελιών και παραλαβών (Pick Up & Order Points) και θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του λογισμικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Στον κλάδο αθλητικών ειδών, το 2017, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τρία νέα κατάστημα Intersport στην Ελλάδα (Πάτρα, Ρέθυμνο, οδός Σταδίου στην Αθήνα), τρία στην Τουρκία (Bursa, Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα) και ένα στη Ρουμανία (Oradea). Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ακόμη έξι καταστήματα Τhe Athlete’s Foot (TAF) στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Π. Φάληρο, Σπάτα, Ιωάννινα και Γλυφάδα) και ένα νέο κατάστημα στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη).

Αναφερόμενος στην αγορά της Τουρκίας, ο κ. Πεταλάς σημείωσε ότι ο ελληνικός όμιλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στη δραστηριότητά του και αποκάλυψε ότι το μοναδικό πρόβλημα στη γειτονική χώρα είναι τα υψηλά ενοίκια που ζητούνται αφού οι τιμές αγγίζουν τα 60, 70 και 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και αποκλειστικά μόνο σε εμπορικά κέντρα (mall) όταν στην Ελλάδα οι αντίστοιχες τιμές ενοικίασης δεν ξεπερνούν τα 25 και 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Τέλος, η διοίκηση του ομίλου Fourlis άφησε αιχμές κατά ανταγωνιστών της στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού, οι οποίοι ενώ είναι από το 2012 σε οικονομικό μαρασμό, εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα να χρηματοδοτούν τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή