ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπερνάει τις 105.000 ασφαλισμένων στις ομαδικές ασφαλίσεις η Interamerican

Ξεπερνάει τις 105.000 ασφαλισμένων στις ομαδικές ασφαλίσεις η Interamerican

Τους 105.000 ασφαλισμένους και τους 1.000 εταιρικούς πελάτες υπερβαίνει το πελατολόγιο της Interamerican στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων. Οι εργασίες, που ήταν αυξημένες πέρυσι κατά 40% σε σχέση με το 2016, ενισχύθηκαν και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους με σύναψη νέων συνεργασιών με επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχωρεί στον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των ομαδικών ασφαλίσεων με τη δημιουργία νέας ψηφιακής πλατφόρμας που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις, ενώ προϊοντικά εστιάζει στις ασφαλίσεις ζωής – σύνταξης και υγείας. Πέρυσι η Interamerican ανταποκρίθηκε στις ασφαλιστικές καλύψεις με καταβολές και αποζημιώσεις 17,4 εκατ. ευρώ σε 84.192 περιπτώσεις.

Η Interamerican έχει την ευελιξία διαμόρφωσης προγραμμάτων tailor made στη βάση των ιδιαίτερων αναγκών των επιχειρήσεων. Ειδικά στον τομέα της υγείας, που αποτελεί προτεραιότητα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, αξιοποιεί τις παρεχόμενες δυνατότητες ατομικής ασφάλισης των καλυπτομένων από ομαδικό συμβόλαιο υγείας είτε έχει συναφθεί με την ίδια την εταιρεία είτε με άλλη. Συγκεκριμένα, με το πρόγραμμα Medihospital Double Benefit η εταιρεία παρέχει πλεονέκτημα αναβάθμισης της ασφαλιστικής κάλυψης σε ατομικό επίπεδο, με εύρος νοσοκομειακής κάλυψης που φθάνει μέχρι 800.000 και με ποσόν απαλλαγής που συνήθως καλύπτουν τα ομαδικά συμβόλαια, ενώ παράλληλα διατηρείται η ασφαλισιμότητα του ατόμου όταν αυτό εξέλθει για οποιοδήποτε λόγο από την ομαδική ασφάλιση.

Η ένταξη της Interamerican από τον Νοέμβριο του 2016 στο μεγάλο πολυεθνικό δίκτυο Insurope, που παρέχει υπηρεσίες για employee benefits εδώ και 50 χρόνια με λύσεις για τη διαχείριση ασφάλισης προσωπικού πολυεθνικών οργανισμών, έχει αλλάξει το επίπεδο της εταιρείας στις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής και υγείας, αφού αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα το διεθνές δίκτυο στην Ελλάδα. Η Insurope που έχει ως στόχο να αποτελεί την πρώτη επιλογή πολυεθνικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο –δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 85 χώρες– οργάνωσε πρόσφατα το ετήσιο συνέδριό της στο Ντουμπάι, με τη συμμετοχή της Interamerican. Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας Γιώργος Βελιώτης ανέπτυξε το κρίσιμο ζήτημα σχέσης υπηρεσιών υγείας και κόστους, τις επιπτώσεις της συστηματικής ανάλυσης δεδομένων και στατιστικών στοιχείων στη φροντίδα της υγείας και τα μοντέλα πρόβλεψης που μπορούν να διευκολύνουν τις αποφάσεις. Ο κ. Βελιώτης αναφέρθηκε στην πρωτοπορία της Interamerican στην Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης ιδιόκτητων υποδομών στις υπηρεσίες υγείας, που εισάγει το μοντέλο της καθετοποιημένης διαχείρισης, καθώς και στο Interamerican health brain – analytics team.