40 εκατ. τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο

40 εκατ. τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και μεγάλη αύξηση κερδών παρουσίασε ο ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο τζίρος του αυξήθηκε κατά 2%, φθάνοντας το 1,08 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν ο τζίρος από τα παιγνιομηχανήματα (VLTs).

Παράλληλα, τα ακαθάριστα έσοδα του Oργανισμού αυξήθηκαν στο α΄ τρίμηνο κατά 5,1%, φτάνοντας τα 377 εκατ. ευρώ, χάρη κυρίως στη συμβολή των VLTs. Xωρίς αυτά, τα ακαθάριστα έσοδα θα είχαν σημειώσει κάμψη, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από τα αριθμολαχεία. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα έσοδα του Τζόκερ επλήγησαν, καθώς φέτος δεν σημειώθηκαν πολλά τζακ ποτ.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διευρύνθηκαν κατά 11%, φτάνοντας τα 87 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν αύξηση κατά 20%, πλησιάζοντας τα 40 εκατ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή βοήθησε η βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου, αλλά και η χαμηλότερη φορολογία.

Μιλώντας χθες στους αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ντέμιαν Κόουπ επισήμανε ότι οι ισχυρές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου δίνουν τον τόνο για το 2018, «το οποίο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πιστεύουμε ότι θα είναι έτος σημαντικής ανάπτυξης για τον ΟΠΑΠ».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν προσθέτει στον κύκλο εργασιών τα έσοδα από τα VLTs. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι κυμάνθηκαν περίπου από 600 έως 700 εκατ. ευρώ. Στην πράξη, το δίκτυο των VLTs δημιουργεί έναν νέο ΟΠΑΠ, ο οποίος, όμως, θα λειτουργεί με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, λόγω των υψηλών αποδόσεων που ξεπερνούν το 90%, αλλά και της υψηλής ανακύκλωσης των κερδών.

Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωρεί με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας. Στο τέλος του περασμένου Μαρτίου είχαν τεθεί σε λειτουργία 11.350 VLTs, ενώ σήμερα λειτουργούν περισσότερο από 12.800 μηχανήματα σε αποκλειστικά καταστήματα (Play OPAP) και πρακτορεία ΟΠΑΠ. O ίδιος, επίσης, ανακοίνωσε ότι χθες άνοιξε το 300ό αποκλειστικό κατάστημα. Στόχος της διοίκησης του ΟΠΑΠ, έως τα τέλη του έτους, είναι να έχουν εγκατασταθεί περίπου 20.000 VLTs. Ο κ. Κόουπ τόνισε ότι συνεχίζονται οι επενδύσεις στο δίκτυο των πρακτορείων ΟΠΑΠ, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της μέσης προμήθειας. Ο ίδιος επισήμανε ότι στους πρώτους μήνες του 2018 άνοιξαν 150 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων νέων πρακτορείων και καταστημάτων που μετεγκαταστάθηκαν. Η διαδικασία προσέλκυσης νέων πρακτόρων εξελίσσεται θετικά και αναμένεται να ανοίξουν εκατοντάδες νέα καταστήματα εντός των επόμενων μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή