Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ισπανία ανέλαβε η Μέτκα EGN

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ισπανία ανέλαβε η Μέτκα EGN

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 300 MW στην Ισπανία ανέλαβε η θυγατρική της «Μυτιληναίος», Μέτκα EGN. Oπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Μέτκα EGN υπέγραψε στις 18 Ιουνίου στην Αθήνα σύμβαση με την την Talasol Solar SLU, θυγατρική της Εllomay Capital Ltd., για την υλοποίηση μονάδας ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, με εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, στον Δήμο Ταλαβάν, στο Κάσερες της Ισπανίας («έργο Talasol»).

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) του έργου Talasol, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως 400 kv, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης, έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο, καθώς και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) για δύο έτη.

Η αξία της σύμβασης αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Ορόσημο για την ανταγωνιστική, μη επιδοτούμενη ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μυτιληναίος Α.Ε». «Προσβλέπουμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή του εγκαίρως και κυρίως εντός προϋπολογισμού. Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε περαιτέρω τη δραστηριότητά μας σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, τόσο υποστηρίζοντας μεγάλους διεθνείς πελάτες και προσφέροντάς τους ανταγωνιστικές λύσεις EPC, όσο και αναπτύσσοντας τις δραστηριότητές μας με δικά μας έργα και επενδύσεις στον κλάδο», συμπλήρωσε ο ίδιος. Η Μέτκα EGN είναι εξειδικευμένη σε όλο το φάσμα των ηλιακών εφαρμογών και εφαρμογών αποθήκευσης, που κυμαίνονται από αυτόνομα ηλιακά πάρκα και εφαρμογές αποθήκευσης μέχρι πολύπλοκα υβριδικά έργα. Το χαρτοφυλάκιο της Μέτκα EGN περιλαμβάνει πάνω από 700 MW επιτυχημένων ηλιακών έργων στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, καθώς και πάνω από 100 MW έργων αποθήκευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Πουέρτο Ρίκο.

Η Μέτκα EGN είχε αξιοσημείωτη συνεισφορά στα αποτελέσματα της «Μυτιληναίος Α.Ε.» το 2017, χρονιά κατά την οποία ολοκλήρωσε δύο υβριδικά έργα συστήματος αποθήκευσης ενέργειας 30 MW και 20 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ανακοίνωσε και την υπογραφή ενός τρίτου έργου στη χώρα ισχύος 20 MW. Τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και το υβριδικό έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας 57,6MWp/4,2MWh που ολοκληρώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 2016, εδραιώνουν τη Μέτκα EGN ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και υβριδικών έργων. O τομέας ολοκληρωμένων έργων και υποδομών στον οποίο ανήκει η εταιρεία κατέγραψε το 2017 κύκλο εργασιών 501,4 εκατ. ευρώ έναντι 438,4 εκατ. ευρώ το 2016 και ΕΒΙΤDA 88,8 εκατ. ευρώ έναντι 81,8 εκατ. ευρώ το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή