Στην αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου μπαίνει η BAT σε συνεργασία με τη Nobacco

Στην αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου μπαίνει η BAT σε συνεργασία με τη Nobacco

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε χθες ο επικεφαλής της British American Tobacco Hellas, Χουάν Χοσέ Μάρκο. Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι η εταιρεία του μέσα από τα προϊόντα της απέδωσε φόρους ύψους 3 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο την τελευταία εξαετία. Παράλληλα, η BAT στηρίζει την εγχώρια αγροτική παραγωγή, αγοράζοντας περίπου το 20% της εγχώριας παραγωγής καπνού με στόχο την αξιοποίησή της στα προϊόντα καπνού. Τέλος, μέσω του Πειραιά η εταιρεία διακινεί προϊόντα για όλη την Ευρώπη, η αξία των οποίων σε ετήσια βάση ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Χοσέ έγιναν στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της διάθεσης του νέου προϊόντος ατμίσματος Vype της BAT στην Ελλάδα. Τη διάθεση του προϊόντος έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία Nobacco μέσα από τα 70 καταστήματα και τα 320 σημεία πώλησης Νobacco σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ξεκινάμε να προσφέρουμε στους Ελληνες ατμιστές και καπνιστές το ηλεκτρονικό τσιγάρο Vype», σχολίασε ο κ. Χοσέ, σημειώνοντας ότι η BAT θα εντείνει τις προσπάθειες για την προσφορά προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, σε σύγκριση με τα τσιγάρα. Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της Nobacco, Mάρκος Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία είπε ότι «το Vype έρχεται να διευρύνει τις επιλογές που προσφέρουμε στους πελάτες του δικτύου της Nobacco σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια προσθήκη», πρόσθεσε, «αποκλειστικότητας, αντάξια του επιπέδου ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας που χαρακτηρίζει όλη την γκάμα των προϊόντων μας μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με την BAT, στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν περίπου 300.000 συχνοί ή περιστασιακοί ατμιστές, αντιστοιχώντας στο 3,3% του πληθυσμού. Από αυτούς περίπου το 60% είναι περιστασιακοί και το 40% συχνοί ατμιστές. Στην Ελλάδα, αν και το άτμισμα είναι μια σχετικά νέα τάση, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή