Το QCM διαψεύδει φήμες περί αποστολής επιστολών σε δύο ελληνικές εισηγμένες

Το QCM διαψεύδει φήμες περί αποστολής επιστολών σε δύο ελληνικές εισηγμένες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανήλθε  στο προσκήνιο της αγοράς το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM) –το οποίο στις αρχές Μαΐου είχε πραγματοποιήσει επίθεση στη Folli Follie, αμφισβητώντας το δίκτυο, τις πωλήσεις και τα οικονομικά στοιχεία της και οδηγώντας σε κατάρρευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο– έπειτα από έντονη φημολογία ότι έχει βάλει στο στόχαστρό του δύο ελληνικές εισηγμένες.

Σύμφωνα με τις φήμες που έκαναν τον γύρο της αγοράς, το QCM απευθύνθηκε στις δύο εισηγμένες μέσω επιστολής, ζητώντας πληροφόρηση επί των οικονομικών τους στοιχείων, και προκαλώντας νέες αναταραχές στην αγορά αφού η κρίση αξιοπιστίας, που έχει ξεσπάσει από τον προηγούμενο μήνα, έχει κάνει το χρηματιστήριο ευάλωτο ακόμη και στον παραμικρό ψίθυρο που αφορά τα οικονομικά κάποιας εισηγμένης.

Η «Κ» απευθύνθηκε στον επικεφαλής του fund, Γκάμπριελ Γκρέγκο, ζητώντας του να σχολιάσει εάν όντως έχει στρέψει τα βέλη του σε δύο ελληνικές εταιρείες, ζητώντας πληροφορίες για τα οικονομικά τους μεγέθη. Η απάντηση του κ. Γκρέγκο ήταν κατηγορηματική. Οπως ξεκαθάρισε στην «Κ», σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτή η φημολογία και δεν έχει στείλει καμία επιστολή σε κάποια ελληνική εισηγμένη για πληροφορίες σχετικά με την οικονομική της κατάσταση. Οπως τόνισε, καταλαβαίνει ότι μετά την υπόθεση της Folli Follie μπορεί να δημιουργούνται στην ελληνική αγορά σενάρια από το πουθενά, με διάφορες αφορμές και μεγάλη… φαντασία. Οπως επανέλαβε, δεν έχει στο στόχαστρό του κάποια ελληνική εισηγμένη, «οι εταιρείες τις οποίες κάποια ελληνικά μέσα φωτογραφίζουν ότι ψάχνω είναι μία πληροφορία που δεν ισχύει και τη διαψεύδω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκρέγκο επεσήμανε πως βρέθηκε στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα και είχε συναντήσεις με ελληνικές εισηγμένες στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow που διοργάνωσε ο όμιλος του ελληνικού χρηματιστηρίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως αν και το θέμα της Folli Follie δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα των ξένων επενδυτών που βρέθηκαν στις ΗΠΑ, στελέχη εταιρειών ανέφεραν πως το ζήτημα της αξιοπιστίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς τέθηκε στο τραπέζι, αν και δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα ξένα χαρτοφυλάκια.

«Οι συναντήσεις που έκανα στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του ελληνικού roadshow ήταν σε καθαρά φιλικό επίπεδο και με απόλυτα φιλικές προθέσεις. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κάποιο αρνητικό κίνητρο ή κάποια κακή πρόθεση», δήλωσε ο κ. Γκρέγκο στην «Κ», θέλοντας να βάλει τέλος στα όποια σενάρια έχουν δημιουργηθεί αυτές τις ημέρες στην ελληνική αγορά και που τον σχετίζουν με νέες «επιθέσεις». «Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό γιατί λόγω της Folli Follie δεν θέλω να συνδεθεί το όνομά μου αρνητικά με κάποια άλλη εταιρεία», σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το QCM είναι ένα long/short fund και έτσι εξετάζει γενικότερα εταιρείες που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να πραγματοποιήσει κάποια επίθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή