Interamerican: περί τα 6,5 εκατ. οι αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές

Interamerican: περί τα 6,5 εκατ. οι αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Interamerican αναμένει ένα συνολικό ποσόν αποζημιώσεων περί τα 6,5 εκατ. ευρώ, για τις ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Αμεση ήταν η κινητοποίησή της στη διαχείριση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, αποδίδοντας ήδη την πρώτη αποζημίωση για ολοσχερώς κατεστραμμένη κατοικία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, έψαξε η ίδια τους πιθανούς πληγέντες ασφαλισμένους της αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και μέσον επικοινωνίας και δρομολόγησε διαδικασίες εξπρές για την υποστήριξή τους, ανταποκρινόμενη αποτελεσματικά στις έκτακτες συνθήκες αναγκών πλήθους πελατών της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έκλεισε μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών της μέσα στο πρώτο τετραήμερο από 24 έως και 27 Ιουλίου και συγκεκριμένα:

• Επέδωσε άμεσα, μέσα σε 48 ώρες από το καταστροφικό γεγονός, την πρώτη αποζημίωση, ύψους 50.000 ευρώ, για ολοσχερώς κατεστραμμένη κατοικία.

• Εως και την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στην εταιρεία είχαν αναγγελθεί 76 ακίνητα με ζημιές ή ολική καταστροφή στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Ραφήνα, Ν. Βουτζάς), από τα οποία 20 διακανονίστηκαν και αποζημιώθηκαν με άμεση καταβολή 425.000 ευρώ. Οι αναγγελίες έως και την Τετάρτη 1 Αυγούστου έχουν φθάσει στις 100, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος αποζημιώσεων 5 εκατ. ευρώ.

• Παράλληλα, η Ιnteramerican διαχειρίστηκε κατά το πρώτο τετραήμερο 36 αναγγελίες ολικής καταστροφής οχημάτων στην Ανατολική Αττική, ενώ κατεβλήθη άμεσα και η πρώτη αποζημίωση αυτοκινήτου, ύψους 4.000 ευρώ. Οι αναγγελίες έχουν ανέλθει, ήδη, σε 40 για ολική καταστροφή οχημάτων, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος αποζημιώσεων 170.000 ευρώ.

• Στην Κινέτα, με 19 συνολικά αναγγελίες για ακίνητα ύψους αποζημιώσεων 500.000 ευρώ, διακανονίστηκαν και πληρώθηκαν άμεσα 6 περιπτώσεις με 127.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα της Πέμπτης 26 Ιουλίου στα βόρεια προάστια, προκλήθηκαν ζημιές σε 38 ακίνητα για τα οποία το κόστος αποζημιώσεων ανέρχεται στα 150.000 ευρώ, καθώς και σε 71 οχήματα με κόστος αποζημιώσεων 200.000 ευρώ.

Η διεύθυνση αποζημιώσεων ασφάλισης αυτοκινήτου και λοιπών κλάδων κατά ζημιών συνεχίζει, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διαχείρισης και διεκπεραίωσης, τις απαιτούμενες ενέργειες.

Επιπλέον, η εταιρεία έχοντας αναλάβει στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης την ασφαλιστική κάλυψη του Λυρείου Ιδρύματος και με υψηλή συναίσθηση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς για τη λειτουργία του, η Interamerican κίνησε άμεσα αποζημιωτική διαδικασία, ανεξάρτητα από τις υποστηρικτικές προθέσεις και εξαγγελίες διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων. Η εταιρεία προχωρεί σε προκαταβολή της τάξεως των 500.000 ευρώ έναντι αποζημίωσης, ενώ η πραγματογνωμοσύνη για τις μεγάλης έκτασης ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την τοπική κοινωνία, ο τομέας σχεδιασμού και διαχείρισης της εταιρικής υπευθυνότητας συντάχθηκε με το Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ (CSR Hellas) και συνέδραμε, ως κύριο μέλος, σε μία πρώτη, οργανωμένη συνεργατική πρωτοβουλία υποστήριξης με χρηστικά είδη διαβίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή