Οι τράπεζες εξετάζουν τα επόμενα βήματα για τα ενέχυρα δανείων της FF

Οι τράπεζες εξετάζουν τα επόμενα βήματα για τα ενέχυρα δανείων της FF

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση Folli Follie εξετάζουν οι τράπεζες, δρομολογώντας τις διαδικασίες για το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού 10,4% που διαθέτουν ως ενέχυρο από τα δάνεια της Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα και το οποίο πέτυχαν να εξαιρεθεί της προστασίας κατά την εκδίκαση του σχετικού αιτήματος της εταιρείας. Για τον σκοπό αυτό έχουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναθέσει σε σύμβουλο τη διενέργεια option analysis, που θα αξιολογήσει το κατά πόσον συμφέρει η πώληση του 10,4% ή αντίθετα κατά πόσον είναι προτιμότερο να περιμένουν τις εξελίξεις που θα κρίνουν και την τύχη του υπολοίπου ποσοστού, δηλαδή το 25,27%, που με βάση τη δικαστική απόφαση τελεί υπό δίμηνη πρoστασία. Μετά την κίνηση της Folli Follie Συμμετοχών, που ελέγχει το 10,4%, να ζητήσει αιφνιδιαστικά –μόλις την περασμένη Δευτέρα– προστασία από τους πιστωτές, το FFG έθεσε εαυτόν απέναντι στις τράπεζες.

Αν και είναι προφανές ότι το επιδιωκόμενο από την πλευρά των τραπεζών θα ήταν η πώληση του συνόλου του ποσοστού που διαθέτουν ως ενέχυρο στα Αττικά Πολυκαταστήματα, η προοπτική ακόμη και της αποσπασματικής πώλησης του 10,4% δεν είναι εκτός ατζέντας. Οπως είναι προφανές, ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξετάζεται με δεδομένο το ενδιαφέρον των ήδη μετόχων του 51% στα Αττικά Πολυκαταστήματα, δηλαδή των κ. Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλου, που διατηρούν και προτιμησιακό δικαίωμα.

Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες είναι αποφασισμένες ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, τηρώντας σοβαρές επιφυλάξεις για τον ισχυρισμό της πλευράς Κουτσολιούτσου ότι έχει βρεθεί επενδυτής που θα διαθέσει 70 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Ακόμα και αν, ωστόσο, επιβεβαιωθούν αυτοί οι ισχυρισμοί (οι φήμες φέρουν τον επιχειρηματία Σάμι Φάις), είναι σαφές ότι αυτό θα απαιτήσει τραπεζικό δανεισμό και σε καμιά περίπτωση οι τράπεζες δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν μια εξαγορά που θα διέσωζε ουσιαστικά την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Το κρίσιμο θέμα παραμένει η ολοκλήρωση των ελέγχων και η υποβολή των εκθέσεων της Alvarez & Marsal που σύμφωνα με ανακοίνωση της Folli Follie αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία και στην Ernst & Young έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Οπως έχει ανακοινώσει «με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της. Η καθυστέρηση της παράδοσης των εκθέσεων της Alvarez & Marsal οφείλεται στην πολυπλοκότητα του έργου της αξιολόγησης των πιο πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων και στον μεγάλο αριθμό των θυγατρικών στην Ασία», υποστηρίζει η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος διαθέτει 46 θυγατρικές και ο κύριος όγκος των εργασιών του αντιστοιχεί στην Ασία, της οποίας τα δεδομένα είναι άγνωστα και ελέγχονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή