ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ο κ. Σαρρηγεωργίου

Νέος πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ο κ. Σαρρηγεωργίου

Τη σκυτάλη της προεδρίας στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αναλαμβάνει για τρίτη φορά ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB. Η αλλαγή φρουράς στην προεδρία της ένωσης έγινε μετά την αναβάθμιση του κ. Δημήτρη Μαζαράκη στον όμιλο της MetLife και την αποχώρησή του από την Ελλάδα. Ο κ. Μαζαράκης ύστερα από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Alico και μετά στη MetLife Eλλάδας, ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της MetLife, αρμοδίου για τις χώρες του Περσικού Κόλπου, έχοντας τη γενική επίβλεψη των εργασιών στη Σαουδική Αραβία με έδρα το Ντουμπάι.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε ότι από τη θέση του προέδρου θα συμβάλει ουσιαστικά στις συλλογικές πρωτοβουλίες της ένωσης με στόχο την ανάδειξη του κλάδου ως συμμάχου και συνεργάτη των πολιτών και του κράτους, ενώ συμπλήρωσε ότι «σε μια κομβική καμπή για την ελληνική οικονομία ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί και πρέπει να συμπληρώσει αποτελεσματικά την κοινωνική ασφάλιση προς όφελος της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας».

Να σημειωθεί ότι οι κ. Δημήτρης Μαζαράκης και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου θα ανοίξουν με εισαγωγικές ομιλίες την 20ή συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών, που πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Επίσημος καλεσμένος στη συνάντηση θα είναι ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ως επίτιμος ομιλητής στο δείπνο, θα επικεντρωθεί στο εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της πρόληψης και ετοιμότητας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν σημαντικά θέματα, όπως η ασφαλιστική κάλυψη του σεισμού ως μέσο αποτελεσματικής χρηματοδότησης των επιπτώσεων σε μία σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα, που θα αναλύσει ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, τα μακροοικονομικά της υγείας στην Ελλάδα της κρίσης, με ομιλητή τον κ. Γιάννη Κυριόπουλο, καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Επίσης θα παρουσιαστεί έρευνα της διαΝΕΟσις για τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των Ελλήνων, ενώ εκπρόσωποι των εποπτικών αρχών θα μιλήσουν για τις προκλήσεις στο περιβάλλον της εποπτείας.