Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από Ελλάδα, λέει η Media Markt

Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από Ελλάδα, λέει η Media Markt

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη φημολογία και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αποχώρηση της Media Markt από την ελληνική αγορά επιχείρησε χθες να διασκεδάσει η κεντρική διοίκηση του γερμανικού ομίλου. Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει μεν ότι δεν θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει εάν πρόκειται να εκχωρήσει μέρος των δραστηριοτήτων της σε άλλη εταιρεία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση – σχόλιο της MediaMarktSaturn Retail Group έχει ως εξής: «Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη Media Markt. H Media Markt σίγουρα θα παραμείνει στη χώρα. Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με ρεπορτάζ της «Κ» και βάσει πληροφοριών που προέρχονται από αρμόδιες πηγές της θυγατρικής της Media Markt στην Ελλάδα, εξετάζεται το σενάριο όχι πλήρους αποχώρησης της γερμανικής αλυσίδας από την ελληνική αγορά, αλλά της πώλησης πλειοψηφικής συμμετοχής της σε ελληνικό όμιλο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακριβώς για να μη θεωρηθεί ότι αποχωρεί από την ελληνική αγορά –καθώς μάλιστα ποτέ δεν έχει πράξει κάτι τέτοιο ο γερμανικός όμιλος– εξετάζεται το ενδεχόμενο να κρατήσει ποσοστό και για κάποιο διάστημα και το σήμα της στην ελληνική αγορά με δικαίωμα προτίμησης αύξησης του ποσοστού αυτού μετά την πάροδο εύλογου διαστήματος –πιθανώς για μία διετία– ή για πώλησή του και περαιτέρω αποεπένδυση από την ελληνική αγορά.

Παρόμοια λύση εφαρμόστηκε πρόσφατα στη Ρωσία, όπου ο γερμανικός όμιλος προχώρησε στην πώληση της Media Markt στην τοπική αλυσίδα «M.Video», αποκτώντας ταυτόχρονα συμμετοχή 15% στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία, αφενός, μπορεί να απεμπλακεί από μία αγορά στην οποία δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την πρώτη θέση και έχει πολλές ζημιογόνες χρήσεις και, αφετέρου, να διατηρήσει έστω και μικρότερη δραστηριότητα σε μια αγορά που ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια ανακάμψει, καθώς ήδη η οικονομία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης. Υπενθυμίζεται ότι η Media Markt, η οποία εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2005, δραστηριοποιούνταν έως το 2011 και με το σήμα Saturn, προχώρησε όμως στη διακοπή λειτουργίας των σημείων πώλησης υπό αυτό το σήμα. Εως το 2014 η Saturn είχε κλείσει σε οκτώ χώρες και πλέον καταστήματα του γερμανικού ομίλου με αυτό το σήμα υπάρχουν μόνο στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Πολωνία και στο Λουξεμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή