Bleep. Nέα προπληρωμένη κάρτα από την Alpha Bank

Bleep. Nέα προπληρωμένη κάρτα από την Alpha Bank

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηλεκτρονική τραπεζική ξεκίνησε, παγκοσμίως, πριν από δύο δεκαετίες, συνδέοντας άρρηκτα τις τράπεζες με την τεχνολογία. Τότε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μυούσαν τους καταναλωτές στην τεχνολογία. Η εξοικείωση με το online banking ήταν μια πρόκληση και η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου για την πληρωμή ενός λογαριασμού δεν ήταν στο μυαλό κανενός. «Σήμερα οι τράπεζες δεν χρειάζεται πλέον να καθοδηγούν τους πολίτες στην τεχνολογία, ούτε να αποδείξουν την αξία της στους πελάτες τους. Πλέον, οι καταναλωτές απαιτούν ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες με ρυθμό που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν», έλεγε σε συνομιλητές του στέλεχος βρετανικής τράπεζας σε πρόσφατο διεθνές χρηματοπιστωτικό συνέδριο.

Υπό την πίεση των ίδιων των καταναλωτών, οι τράπεζες εξελίσσουν την καινοτομία που ήδη έχουν στο DNA τους, επιδεικνύοντας ψηφιακή ωριμότητα και τεχνολογικά αντανακλαστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι, η πλειονότητα των τραπεζών διεθνώς, έχοντας ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια, εστιάζει την προσοχή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό: έξι στις δέκα τράπεζες αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός τους για επενδύσεις στην τεχνολογία θα αυξηθεί πάνω από 10% το 2018 (EY, Global Banking Outlook 2018).

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, συμβαδίζοντας πλήρως με τις διεθνείς τάσεις, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της hi-tech καινοτομίας, διατηρώντας, παράλληλα, τα υψηλότερα στάνταρντ ασφάλειας. Μάλιστα, η εγχώρια τραπεζική αγορά κάνει αυτές τις ημέρες ένα μεγάλο βήμα στον τομέα της ψηφιακής καινοτομίας. Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν την πρώτη προπληρωμένη κάρτα από ελληνική τράπεζα η οποία εκδίδεται, «φορτίζεται» και διαχειρίζεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω μίας εφαρμογής για smartphone, το bleep app.

Η κάρτα bleep, προϊόν της Alpha Bank, που απευθύνεται όχι μόνο στους πελάτες της τράπεζας, αλλά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δίνει στην ελληνική τραπεζική αγορά μια πρόγευση για το τι σημαίνει στην πράξη το «bank on the go». Και αυτό γιατί επιτρέπει στους πολίτες να εκδώσουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά και να ενεργοποιήσουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά μια προπληρωμένη κάρτα Mastercard (κάρτα bleep), χωρίς να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα. Συνδυάζοντας καινοτομία, ταχύτητα, ασφάλεια και ευελιξία σε ένα μόνο προϊόν, οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν την κάρτα από το κινητό τους με 3 απλά βήματα. Αρκεί να κατεβάσουν την εφαρμογή bleep app (διατίθεται για συσκευές iOS και Android), να εγγραφούν σε αυτήν μέσω πλήρως ψηφιοποιημένων διαδικασιών, όπως για παράδειγμα με σάρωση της ταυτότητάς τους και με μία selfie, και να εκδώσουν την προπληρωμένη κάρτα, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα στοιχεία.

Ο καταναλωτής μπορεί να «φορτίσει» την bleep με οποιαδήποτε πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα, οποιασδήποτε τράπεζας μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα για ηλεκτρονικές αγορές. Παράλληλα, ο κάτοχος θα παραλάβει ταχυδρομικά την κάρτα και σε πλαστικό, στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στην εφαρμογή, για αγορές μέσω POS.

Η παρακολούθηση του διαθεσίμου υπολοίπου και των κινήσεων, αλλά και μια πληθώρα λειτουργιών, όπως η επαναφόρτιση της κάρτας, η υπενθύμιση του PIN, το «πάγωμα» της κάρτας, ξεχωριστά για χρήση για ηλεκτρονικές συναλλαγές ή για συναλλαγές με POS, γίνονται μέσω του bleep app.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, υπάρχει εφάπαξ κόστος 5 ευρώ για την έκδοση της φυσικής κάρτας, αν και μέχρι το τέλος του έτους η bleep θα διατίθεται άνευ χρέωσης, ενώ τα έξοδα είναι 1% επί του ποσού «φόρτισης», με ελάχιστο το 1 και μέγιστο τα 5 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή